Fullt ös på skreien och en smygstart på flundrafisket på Å

Fisket rullar på minst sagt bra här på Å just nu. Torskfisket idag har varit helt sjukt bra!

Vid lämnade hamn strax efter kl 08 imorse med en grupp på sex personer där Alex körde en båt och jag en. Vi började fiska på en plats ca 5 minuter öster om campen och vi hittade direkt mängder av fisk. Vi krokade ett gäng och hade många hugg men medelvikten var ganska låg så vi beslutade att byta område och jaga större fisk. Sagt och gjort så efter en kortare transport på ett par minuter stannade vi och ekolodet visade ett tjockt stim nere vid botten. Ner med grejerna och sen var det igång! Det högg verkligen hela tiden och under långa perioder kunde vi inte komma ner till botten med grejerna utan de blev slukade nånstans på vägen.
Efter ett par timmar av bändande bestämde vi oss att prova lite flundrafiske men efter bara en knapp timme gungade det för mycket för några i besättningen och vi styrde mot torsken igen. Nu var fisken om möjligt ännu mer på hugget och efter två timmars ihärdigt pumpande av torsk ger vi oss och kör nöjda hemmet för att filéa dagens fångst. Dagens toppfiskar vägde in på dryga 17 kg.
Imorgon får vi se om vi kanske ger oss på hälleflundrorna igen, vi tog en kort tur i onsdags och lyckades landa en fin flundra på 82 cm så biter det gör dem!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren