Flundrafeber och fina torskar i Nappstraumen.

Veckans väder har än så länge vart helt magiskt med spegelblankt hav och vårkänsla i luften där fisket har varit lika bra som vädret.

Skreifisket är hur bra som helst just nu och dom senaste dagarna har våra gäster verkligen levererat med både mängd och fina storlekar, samtliga båtlag har fått massor av fina torskar mellan 10-15 kilo och även några fina toppfiskar strax under 20 kilo.

Hälleflundrafisket verkar även de vara riktigt hett för tillfället. Igår åkte Martin ut med Mikael Nanheden och vänner för att ställa in siktet på just hälleflundra. Vädret visade sig från sin bästa sida så dom bestämde sig för att åka lite längre än vanligt, för att prova några platser som inte har blivit provade i år och det med ett magiskt resultat. Redan i första driften krokar Mats på den första flundran för dagen på fina 91 centimeter och efter det avlöste huggen varandra, i slutet av dagen hade gruppen lyckats landa hela 5 hälleflundror mellan 80-91 centimeter, en sjukt bra dag helt enkelt.

Tobias var ute med våra tyska gäster för att rikta fisket efter torsk och även dom ihop med resterande båtlag prickade verkligen rätt igår med mängder av fisk runt 10 kilo och även några rikta fina toppfiskar på dryga 15-16 kilo.

 

Idag är vädret fortsatt jättebra och dom kommande dagarna ser otroligt fina ut, så vi hoppas på kanonfiske även resten av veckan.

Tight lines

Martin & Tobias.