Flundra bangers och 20+ torsk i Havöysund

Då var ännu en fantastisk vecka över i Havöysund och våra Amerikanska samt Danska gäster har nu lämnat campen. Veckan har varit fylld av fantastiska stunder till havs med mycket och stor fisk samt stundtals helt fantastiskt väder. I Helgen så hade vi det blåsigt och fisket blev lite lidande, men på söndagen någon gång runt lunch så lugnade sig vindarna så att samtliga båtar styrde öster ut för lite gött flundra fiske. Eftermiddagen blev en riktigt huggsexa och mellan båtarna så landades 5 flundror upp till hela 137 centimeter inom loppet av 3 timmars fiske, samt att boysen i båt 3 gick miste av inte bara en riktigt fin, utan 2 riktigt stora fiskar, där den ena fightades i hela 25 minuter innan en riktigt kraftig rusning mot botten i skarp vinkel lyckades gå ut över en kant och dra av linan mot havsbottnen…

Dagen efter var det många som var riktigt taggade på att fortsätta flundra jakten, ett par båtar köra torsk på förmiddagen med riktigt gott resultat samtidigt som jag gick med amerikanarna och köra helhjärtat flundra redan från start. Väl på plats inväntade vi strömmen som sakta började dra på mer och mer, och redan på första driften sög det i riktigt ordentligt för Gator och efter en magisk fight kunde jag landa hans livs första flundra på 145 centimeter! Under dagen var det dock segt, men när Oscar kom på plats så sa det smack och upp kom en bonus torsk på hela 20 kilo inne på flundra stället, helt sjukt!!!

Igår var det ännu en dag med knall väder och vi satsade på en långtur till ett orört torsk ställe, förväntningarna var stor fisk och väl på plats möttes vi utav helt sinnes sjuka mängder fisk på ekolodet. Fisket var oavbrutet helt brutalt och vi hade dubbel och trippel hugg konstant hela dagen, storlekarna låg mellan 8-12 men de riktigt stora saknades…

Nu laddar vi för nästa vecka och mer stora fiskar!

Tight Lines// Douglas & Oscar