Stabil inledning på veckan i Havöysund!

Denna vecka i Havöysund gästas vi av ett gäng på tio man från Amerika, samt Jan Kristofferson och co från Danmark. Vädret har varit ganska bra nu i början på veckan vilket gjorde att vi direkt första dagen kunde bege oss ut mot några skreipositioner ute på nordsidan. Efter lite kort sökande på plats började stimmen dyka upp på lodet och fisket var igång! Ganska omgående landades en fin pjäs i Oscars båt på 20,5 kg, men annars hade vi svårt att hitta stim som höll lite grövre fisk. Vi krigade på under dagen med ett bra mängdfiske med mycket torsk upp till 10-12 kg. Amerikanarna lyckades också fånga två mindre flundror under måttet! Någon gång runt lunchtid fick vi sällskap av ett gäng späckhuggare, vilket var riktigt häftigt!  På seneftermiddagen dog fisket av något och vi begav oss hemåt. Några av amerikanarna valde dock att lägga lite tid på Rödspätta utanför hamninloppet, där de på kort tid landade sex stycken!

Fredagen var ungefär identisk med gårdagen, fint väder och och stora mängder fisk! Dock så hade vi även då svårt att finna de riktigt stora. Dagens toppfisk låg på 19 kg och fångades av amerikanarna! Vi avslutade dagen med att försöka lite på rödspätta i hamninloppet där Jan lyckades med att dra en riktigt fin på ca 2 kg.

Idag har vädergudarna tagit över makten igen. Vi testade att lägga lite tid på rödspätta i hamninloppet utan vidare resultat. Extremt mycket sandskäddor, men dessvärre inga rödspättor som fick syna insidan på båtarna. Grabbarna i Dogges båt lyckades däremot lura upp en fin gapeflundra runt halvkilot! Detta är inget man fångar varje dag och är en sällsynt fisk och en tuff bonus fångst.  Nu är vi tillbaka i land och väntar på att vädret ska bli bättre. Prognosen för slutet av veckan ser lovande ut och vi håller tummarna för att det håller i sig!

Tight lines! / Ogge & Dogge

20,5 kilo fet skrei!

Nice Gapeflundra, sällsynt fisk och förgyller en kall blåsig dag på sjön!