Fin avslutning på tuff vecka i Havöysund

Då har vi nu avslutat en minst sagt tuff vecka som har beprövat vår ihärdighet. Fisketimmarna har varit få och när vi väl tagit oss ut har vi fått mestadels ligga i beskydd bakom öar och fiskat bäst vi kunnat. Under måndagens fiske så var vindarna återigen väldigt starka oh låg runt 15 m/s och med tanke på hur lite fiske vi tidigare i veckan kunnat göra så bestämde vi oss för att göra ett försök i skydd bakom en ö att hitta lite torsk, vindarna skulle ju lugna sig lite på eftermiddagen… Men när klockan slog 14:00 och vindarna skulle droppat sedan ett tag tillbaka, så hade det istället börjat dra på mer och tillslut var förhållandena ofiskbara och vi fick bege oss hem till campen med några mat torskar i backarna.

Igår var äntligen dagen då vi skulle kunna komma oss ut till de riktiga skrei ställena, förhoppningarna var på topp och alla var taggade, men de hårda nordvästliga vindarna sedan dagen innan hade byggt upp en riktigt hård sjö, och det skulle dröja helt in på kvällen innan sjön faktiskt lugnade sig. Vi lyckades dock kriga oss ut nord ost om campen helt ut på ställen som höll stora mängder torsk, vi fångade konstant torsk utöver hela dagen trott riktigt tuffa förhållanden, och toppfiskarna låg någonstans runt 12 kilo. I guidebåten så avslutade vi dagen med en liten sattsning på rödspätta strax utanför campen, det tog inte många minuter innan första fisken dunkade på, men detta var något som drog ut en massa lina och var märkvärt starkare än en rödspätta, och mycket riktigt så var den en liten fin flundra som var mer än välkommen på super lätt utrustning. Strax därefter så small det i en kanon fin spätta följt av hundra tals sandskäddor som fick sätta pungt för veckan.

Tight Lines// Douglas Dahlberg