Magiska dagar i Nappstraumen!

Början av veckan bjöd på riktigt busväder med hårda vindar och höga vågor som gjorde fisket väldigt svårt och alla blev något begränsade i val av fiskeplatser, men luckorna mellan stormarna gjorde de möjligt att smita ut några timmar för att jaga torsk och det med ett riktigt bra resultat.

Dom sista dagarna har dock vädret vänt totalt och vinden har lagt sig vilket har bjudit på fina väderförhållanden och otroligt bra fiske, samtliga gäster har fullkomligt pumpat upp fisk, det ena båtlaget efter de andra har landat flera fina torskar runt 20 kilos strecket med några riktigt fina toppfiskar på dryga 25 kilo. Under gårdagen siktade vår tyska grupp in sig på hälleflundra då dom hade fiskade sig trötta på skreitorsken. Med ett spegelblankt hav och perfekta förutsättningar satte dom kurs mot hälleflundrans land. Fisket började dock trögt men skam den som ger sig då dom i sista timmen helt plötsligt får ett rejält hugg på en av sina jiggar och linan fullkomligt sprutade ut, efter flera bottenrusningar så såg dom äntligen fisken någon meter under båten men energin var fortfarande på topp hos hälleflundran vilket gjorde att den bjöd på en sista riktigt stor rusning som tyvärr resulterade i en trasig spö ring och en avsliten lina. Fisken uppskattades till någonstans mellan 140-150cm men tyskarna har dock inte gett upp än, dom åkte precis ut igen för att försöka få revansch på hälleflundran så det återstår att se vem som vinner.

Martin åkte ut med Team Sonny häromdagen vilket resulterade i ett väldigt bra fiske med mängder utav Torsk runt 8-12 kilo där Erica fick dagens toppfisk i båten på fina 17 kilo, Sonny lyckades mitt i detta torskrace kroka sin livs första hälleflundra på ca 60 centimeter som efter några snabba bilder självklart fick simma tillbaka igen, grattis Sonny. Malin, Lina och Nathalie fick uppleva torskfisket för första gången vilket man kan tydligt kunde uppleva i båten med glada tillrop och lyriska blickar när dom krokade på sina första fiskar.

Team Boudewijn från Holland har fiskat mycket bra under denna vecka med några riktigt fina toppfiskar  runt 20 kilo samt en fin hälleflundra på 90 cm, Team Manne från Stockholm har än så länge veckans största torsk på fina 25 kilo och team Lasse Kongo har även dom fiskat riktigt bra med fina fiskar mellan 15-20 kilo samt en toppfisk på 22.

Torskfisket är verkligen på sin topp just nu och mängden fisk där ute är helt ofattbart, vi hoppas verkligen att vädret håller i sig nu så vi kan komma ut och fiska tills mjölksyra kryper ur armarna.

Tight Lines

Martin