Grym avslutning för årets första gäster på Å!

Andra halvlek på denna vecka för våra fyra dalmasar började lite tråkigt men avslutades helt magiskt.
Under lördagen drog det in ett riktigt skitväder med snö och kraftig vind vilket gjorde att vi lite smått frustrerade fick sitta på land hela dagen medan vinden piskade på ute till havs.
Prognosen för söndagen visade svagare vindar på morgonen innan en det snabbt framåt 11 tiden skulle blåsa upp till kulingstyrka igen.

Vi ställde klockan en timme före soluppgången och drog ut på havet precis när det började ljusna. Vi körde ett par distans söderut från campen till att börja med för att lägga några drifter efter flundra men efter en timme utan resultat så styrde vi norrut igen mot skreiplatserna.
Väl på plats tog det inte lång stund innan det började hugga för fullt. Snittvikten var klart bättre än tidigare dagar och vi lyckas efter någon timmes fiske landa en riktigt fin fisk på 20 kg. Strax efter det börjar vinden öka och då suger det tag i Anders jigg och efter en bra fight kan vi landa en riktig kanontorsk som väger in på 24 kg! Efter det ökar vinden allt för mycket och vi kör mot hamnen.

Under eftermiddagen lade sig vinden lite och vi kunde vid 15 tiden sticka ut igen. När vi kom fram till platsen där Anders fångat sin 24 kilos stannade vi och ekolodet visade sjukt mycket fisk. Ner med grejerna direkt och det hugger direkt. Vi krokar mängder med fisk och snittstorleken är riktigt bra. Vi provar olika beten men jigg levererar klart bättre snittvikt på fisken. När vi framåt 19 tiden kör in mot hamnen kan vi med ett leende summera ett grymt fiskepass där vi lyckas ta två torskar till över 20 kg och en bit över 10 st över 15 kg.

Vi har verkligen lyckats riktigt bra de här dagarna trots att vädret faktiskt varit skit. Men tack vare att det är så nära som bara 5-10 minuter ut till de platser där skreien nu parkerat kan vi dra ut så fort vinden lägger sig lite även om det bara är någon timme eller två! Nu har vi två dagar utan gäster när vi ska peta i de sista båtarna i vattnet och sen är vi redo för nya fiskare!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren

 

Anders med sin 24 kilos skrei!

Tord levererar!

Även en blöt guide får äran att fånga en 20 kilos

 

Anders och Mats med varsin fet skrei!