Första veckan avklarad i Havöysund

Då har vi fiskat oss igenom första veckan för säsongen i havöysund och oj vilken start!

Under helgen blev vi attackerade utav lite hårdare vindar så fisket blev lidande, under söndagen krigade vi oss ut i den nordliga vinden, men dock för jäves då vi vände på skutan och begav oss hemåt då förhållandena var lite för tuffa. Under måndagen kom vi äntligen ut på områdena för skreien återigen och kunde fiska stenhårt hela dagen, fisken var fortsatt på plats i stora mängder, men den hårda strömmen gjorde att fisken inte ville komma upp i vattenmassorna och tvingade oss till att fiska mestadels nära botten. Dock gjorde inte detta så mycket då fram mot eftermiddagen så började de stora fiskarna hugga och tillslut landade vi en kanon fisk i guidebåten på hela 26 kilo och 140 centimeter. Under tiden låg båt 11 i området när campen i jakten på en rejäl flundra, och redan på första driften för dagen så smackade Noa till med sin livs första flundra på fantastiska 160 centimeter som också blev årets första flundra på campen.

Tisdagen gick av kanon väder, men efter en tuff vecka hade krafterna börjat sina hos gästerna och efter bara ett par timmars fiske med några fina torskar upp mot 15 kilo i topp så begav sig gästerna hem med ett leende och avslutade veckan där.

Nu laddar vi för nästa vecka, vädergudarna ser i nuläget ut att ge oss en riktigt tuff match men vi gör allt vi kan för att få fiska så mycket vi kan mellan stormarna som kommer rulla in från och med fredag.

Tight Lines// Douglas och Jörgen