Tunga spöböj och 30+ i Nappstraumen!

Veckan som varit har präglats av väldigt mycket vind inklusive ett kraftigt arktiskt lågtryck som gjort att vi har fått vara inne och värma oss i stugorna ett par dagar.

Men under gårdagen sprack vädret upp och vinden la sig så alla slängde sig i båtarna och drog ut så fort de bara kunde för att rikta fisket efter torsk, och vilket fiske dom hade. Alla båtar hade ett helt magiskt fiske med mängder av fina torskar på mellan 10 och en bra bit över 20 kilo. Team Svicke med just Svicke i spetsen hade en riktigt lyckoträff, dom hittade ett stort stim nästan på en gång med mängder av huggvillig fisk där samtliga i båten drog torsk tills mjölksyran sved i armarna. Mitt i detta race small de på ordentligt på Svickes spö och efter en tung dragkamp mellan fisk och fiskare lyckades dom till slut landa säsongens första 30 plussare. Torsken vägde hela 31,4 kilo och var 140cm lång, hatten av för Svicke och ett stort grattis.

Idag har vi fortfarande vädret på vår sida, iallafall några timmar till då det ser ut att komma in en del vind i eftermiddag. Och dagens fiske har också varit helt galet bra, alla hittade fisk i stort sett på en gång och samtliga båtar verkar har fått torsk över 20 kilo, dagens toppfisk just nu är 25 kilo. Med det sagt håller vi tummarna för att vinden hinner blåsa förbi inatt så vi kan få en grym avslutning på denna vecka.

Tight Lines

Martin