Säsongsbästa i Nappstraumen.

Dom senaste dagarna har verkligen bjudit på drömväder och drömfiske.

Igår drog alla ut i samlad trupp för att rikta fisket efter skrei och till en början var fisket ganska svårt, dom första timmarna var det svårt att lokalisera fisken men skam den som ger sig. Efter stort tålamod och mycket sökande lyckades dom äntligen lokalisera fisken och efter det högg det på löpande band, torsk efter torsk landades med flera fina toppfiskar mellan 10-17 kilo. Zonny och hans vänner fiskade sig trötta på skreien och då bestämde dom sig för att testa fisket efter hälleflundra i Nappstraumen, vilket visade sig vara ett lyckat beslut, tre hälleflundror senare med en toppfisk på dryga 140 centimeter så valde dom att nöja sig för den dagen. En riktigt pangstart på veckans första fiskepass.

Idag visade sig Lofoten från sin bästa sida med strålande sol och 4 m/s och fisket var helt magiskt. Skreistimmen sträckte sig tjocka över ekoloden och det verkade inte spela någon roll var du fiskade, det var bokstavligt talat fisk överallt. Båt 7 och 8 med Oleg i spetsen fick mängder av torsk mellan 15-20 kilo. Erik som var ute med med Mathias och Anna lyckades även dom att få många fina fiskar, Anna lyckades kroka en riktigt fin toppfisk på hela 22 kilo, snyggt jobbat Anna! Zonnys gäng var även idag riktigt heta då dom lyckades landa årets största skrei på hela 27 kilo. Team Kim i båt nummer 1 fick även dom fina fiskar på dryga 15 kilo, ja alla båtlag har verkligen levererat storfisk idag.

Martin, André, Erica och Emon åkte också ut en sväng på eftermiddagen för att testa fiskelyckan där dom fick fina fiskar upp till 16 kilo och en fin flundra på ca 85 centimeter.

 

Morgondagen ser ut att bli lite blåsigare men det stoppar inte oss för att åka ut och jaga fina torskar.

Tight Lines

Martin & André