Dubbelhugg och storflundror på Å!

Ännu en vecka har nu gått här på Å i Lofoten.

Vädret har denna vecka varit betydligt mycket bättre en tidigare veckor och vi har kunnat fiska oss ordentligt trötta.

Vi har ett gäng från sportfiskebolaget Hässleholm, som denna vecka gästat oss i guidebåten samt en båt till som jag och André hoppat lite emellan under veckans gång.

Fisket i fokus har varit hälleflundra. Vilket stundtals varit lite trögt men även riktigt bra vissa dagar och vi har landad ett par riktiga drömfiskar igen här på campen!

Torsdag: Fisket startar tidigt för alla båtlagen vissa ute med soluppgången vissa vid 08´00. Fisket denna dag är trögt på flundrorna men våra gäster från Litauen fiskar grymt bra på riktigt fin torsk och sej men lyckas även landa en fin flundra på 93 cm. Summeringen av flundrorna denna dag blir ett par fiskar som håller måttet men de allra flesta denna dag var av mindre kaliber och simmar glatt vidare på tillväxt.

Fre-lör: Bestod av samma mönster med att vi hade lite svårigheter med att finna hälleflundran. Men när vi fann dem bet dem hårt i grejorna och det landades flera fina fiskar emellan 80-131 cm fördelat på alla båtar på campen. Båt 6 lyckades även knipa en riktig kanonfisk på hela 165 cm, stort grattis!

Söndag: Bestod igen av lite tuffare förhållanden av kraftigare vindar. Men alla båtar krigade sig ut trots vinden och kämpade på.  Jag gav mig ut med sportfiskebolagets andra båt denna dag och som vanligt hälleflundra i sikte Efter lite stånk och stön med att finna betesfisk var vi på plats och släppte ner våra betesfiskar. Första driften hade vi varit i kontakt med fisk men inget vi kunna sätta kroken i ordentligt än. Drift #2 samma sak men precis i slutet av driften ser jag bara att Ola´s spö bockar kraftigt och han sätter ett ordentligt mothugg och maktkampen var igång. Efter en bra första rusning börjar Ola få meter efter meter på fisken och en tafslängd ifrån båten ser vi fisken och den är stor! Men så vänder den snabbt ner igen mot botten och nya tag för en redan trött Ola i fören, fem meter kvar och vi skymtar skuggan av fisken en en gång men så vänder den en andra gång för att simma ner igen. Nu börjar Ola bli riktigt trött… men han kämpar på och så till slut får jag tag i tafsen och kan snabbt säkra fisken vid båtkanten. Denna drömfisk mättes till hela 180 cm och som vanligt med dessa magnifika varelser fick hon simma ner i det blå en en gång efter mätning och lite foton vid båtkanten.

Mån-tis: Fisket efter sej har varit grymt roligt på kvällarna mycket fisk som jagat precis i ytan och tagit på våra gästers poppers, stickbaits, jerkbaits, gummibeten… Ja listan med beten som sejarna har bitit på är lång och riktigt kul har det varit.

André körde veckans sista pass för Sportfiskebolagets gäster och fisket lossnade ordentligt. Under dagen landade Andrés båt hela 5 flundror med bra storlek på 105-122 cm, en grym avslutning på en vecka som bjudit på mestadels riktigt gott väder vilket vi inte varit helt bortskämda med denna säsongen.

Nya tag nästa vecka igen, vi hörs då!

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg