STOR avslutning på Penn Festival Havöysund

Då har våra holländska och belgiska gäster lämnat campen för denna gång, samtliga med stora leenden på läpparna efter en fantastisk händelserik vecka med bra fiske och kanon väder. Fisket de två sista dagarna fortsatte med fint resultat, den ena stora flundran efter den andra har syna båtkanten.

Under tisdagen så väntade vi lite mer vind vilket gjorde att de flesta bedrev fisket väldigt nära campen, och ville inte kriga ut i det lite tuffare vädret i onödan då vi varit bortskämda med kanon väder under veckan samt väntade knall väder under onsdagen aswell. Men som tidigare vet så behöver man inte alltid gå över efter vatten, och mycket riktigt så petades det upp ett antal flundror den dagen, men noterbart var de två fina toppfiskarna på 144 samt 145 centimeter som togs bara ett par minuters båtfärd utanför campen, ett så kallat ”foppatoffel kasst” från campen.

Onsdagen visade bära med sig lika fina förhållanden som väntat, vilket gav oss en kanon chans att avsluta veckan på topp. Båt 7 och 10 valde att ge sig iväg på jakt efter de riktigt stora exemplaren tidigt på morgonen och lämnade hamnen 04:30, då det tidigare under veckan levererat stor fisk i de området så var det oerhört spännande. Efter en lite trög inledning på morgonen så hittade båt 7 äntligen rätt och smack så dundrade det på en fin firre på 140 centimeter för Rick, tätt följt utav en kanon fisk på 156 centimeter för Sven, och senare även i samma drift så smackade det på en MYCKET större fisk för Alco som tyvärr vid båtkanten slet sig av kveitekroken under landningen… Två andra båtar som var med om något riktigt gött var iväg på ett anat område, också i jakt på stor fisk och redan under andra driten så brände det på riktigt gött för boysen i båt 6. Efter en tung fight i 45 svettiga minuter och 5 styrkekrävande bottenrusningar så lykades dom landa en riktigt fin fisk och även veckans största fisk på 181 centimeter! men som om det var bra där, snart där efter lyckades även denna båt landa en kanon fin firre på 155 centimeter, och självklart efter fin hantering av alla dessa stora fiskar så fick dom friheten åter och kan sprida vidare sin fina gener.

Nu laddar vi för en ny vecka med nya möjligheter och fler stora fiskar!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer