Penn Festival vecka i Havøysund

Då var campen återigen fylld med gäster, och denna gången med enbart med glada holländare där den ena är mer fiske tokig än den andra. Väderprognoserna inför denna veckan visade kanon väder och vi har inledningsvis kunnat gå vart som helst, och igår så styrde vi direkt på långtur med båtarna för att kicka igång veckan på bästa sätt.

I samlad trupp gick vi iväg och fiskade ett område med många fina flundra vikar i hopp om ett fint mängdfiske, och det tog inte mer än någon minut innan första spöt bockade sig i min båt och upp kom en fin fisk runt 80 centimeter som fick upp självförtroendet snabbt i båten. Det tog inte lång stund innan fisket drog igång för resterande båtar, det kom upp en hel del fisk under dagen, men de riktigt stora lyste tyvärr med sin frånvaro.

Idag så har vi gått åt lite olika håll, ett större antal båtar gick idag för torsk och sej, medan några fortsatt gick på flundra. Torsk fisket var stabilt men med ganska långa stunder mellan fiskarna, dock var storleken riktigt bra, många utav torskarna låg runt 10-12 kilo, men med riktigt fina toppar där 16 kilo blev störst. Under dagen kom Jörgens båt in i ett riktigt sejrace, alla i båten fick känna på de brutalt starka sejarna och de landade ett tiotal sejar över 10 kilo och toppfisken uppskattades till 15 kilo!

Uffe som rattade söder över i jakt på flundra hittade på en riktigt fin uppsamling med flundra, det var riktigt bra action redan från start och dm landade flundror på löpande band, gästerna i båten som var något nya när det kommer till flundra var helt lyriska. Mitt i huggsexan så sög det till ordentligt i bitarna, och efter sex bottenrusningar så lyckades dom landa en kanonfisk på 145 centimeter!

Prognoserna visar fortsatt bra väder här uppe i veckan, så nu kör vi full fart och hoppas på att de stora damerna bjuder upp till dans under de kommande dagarna.

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer, Ulf Hugsén