Storsej och mängdfiske på 15+ torskar i Vesterålen!!!

Denna vecka är den sista veckan för säsongen här i Vesterålen och vilken start det blev!…

Veckans gäster är ett skönt gäng på 4 grabbar från dalarna som har rest med oss ett par gånger tidigare och sen har vi ett annat härligt gäng från Lund som är också återkommande gäster.

Förra veckan var väldigt blåsig och kraftiga vindar gjorde att det svårt att komma ut men så fort det började lugna ner sig gav det resultat direkt!

I lördags såg vädret väldigt lugnt och fint ut så gästerna bestämde sig för att dra på långtur! Vi samlades kvällen innan i gemensamhetslokalen och hade en genomgång om vilka platser som har varit bäst samt vilka metoder som har varit hetast.

Morgonen därpå styrde gästerna västerut klockan 08.00 med full fokus på stortorsk, långa och flundra. Väl därute stannade de till på ett ställe som håller mycket betesfisk och de hann inte ner ens till botten innan de hungriga torskarna satt på kroken. Första torsken var över 10kg sträcket och de tog ett par stycken fina torskar till innan de bestämde sig för att åka dit vi har haft som bäst fiske de senaste veckorna och koncentera sig på ännu större torsk och även flundra. När de kom dit var även torskarna där på hugget och bättre storlek den här gången! Till skillnad från förra stället stod torskarna längs botten så den hetaste metoden var att låta en död sej driva längs botten och vilket resultat de fick!

Det var inte många torskar under 12kg och i slutet av dagen hade de tagit många torskar över 15kg och största på hela 21kg! De hade även tagit ett par fina långor och storsejar runt 15kg sträcket och alla i båten hade slagit sina personbästa på torsk och även två stycken i båten hade ett nytt personbästa på långa!

 

Igår styrde båtarna återigen västerut med höga förväntningar efter gårdagens tur men det skulle inte bara bli bättre förutsättningar utan fisket var ännu bättre än dagen innan och de fick också besök ute på havet…

Mer om gårdagens fantastiska tur imorgon!..

 

// Marcus