Flundrarace på Å!

Under veckan som varit har vi haft en stort problem med kraftiga sydvästliga vindar vilket gjort att vi har haft färre fiske dagar än vanligt.

Men det har definitivt inte stoppat flundrorna från att bita i ordentligt.

Måndag morgon och vindarna som legat på hårt börjar lätta på förmiddagen så båtarna ger sig ut i hopp om att vi ska kunna fiska igen efter 2 dagar med lite tuffare förhållanden.

Väl ute är det fortfarande lite vind och vågor som ställer till med problem för flundrafisket och gör att många av båtarna fiskar efter storsej som är aktiv under denna morgon.

Några timmar har passerat och vinden samt vågor lägger sig allt mer och alla båtar rör sig mot flundradrifter. Det dröjer inte länge innan vi hör första rapporterna om flundra över radion.

Guidebåten som denna dag körs av André rapporterar även dem in fina flundror under dagen med totalt 5 mellan 93-134cm där en fisk fick följa med hem till middag medans de andra fick simma tillbaka efter lite bilder.

Flera fina fiskar landas denna dag men bäst fiskar Båt lag #5 med Jimmy Johansson i spetsen. De lyckas lura hela 7 st hälleflundror med 3 magiska toppfiskar på 145, 170 och hela 181 cm, helt suveränt bra jobbat!

Tisdag och sista fiskedagen för gästerna denna vecka kan faktiskt ha varit en av årets bästa flundradagar här på Å!
Alla båtar riktade fisket efter flundra. Bästa båten landade hela 14 st flundror under dagen och många andra båtar fick riktigt bra med fisk. Men av alla de flundror som fångades togs det med enbart 3 hem från samtliga båtar och resterande fick friheten åter.

Ny vecka och nya möjligheter väntar!

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg