Platta fiskar, långa fiskar, stora fiskar och prickiga fiskar på Risöysundet.

Denna vecka har vi gästats av ett gott gäng från Estland. Vädret har varit väldigt varierande med inslag av helt underbart sensommarväder. Jag och Calle var ute på en mixfisketur på västsidan vi fick ganska snabbt kontakt med storsejen som bjöd upp till fina fajter, dom beten som för dagen levererar bäst var Crazy Daisy i färgen Mackrel samt Slim Jim i färgen Blue Glamor. När vi var trötta på att bända sej så gick vi över på att meta med Anti-tvist agnad med hel makrill. Jag (Martin) blev dagen lubbkung på ett par lubbar som tangerade 8kg strecket bägge tagna på mete. Vi drog även några fina långor och torskar. Vi förflyttade oss till en annan kant som Calle har haft bra fiske på innan, det tog inte lång tid innan det small på Calles spö och det visade sig var en liten fin hälleflundra.

 

Dagen efter var det strålande sol, jag och Calle bestämde oss för att ta en tur till ett par vackra fjällsjöar på jakt efter fjällöring. Efter ett par 3 kilometer så var det som om man var i en ny värd med den fina skogen och bergen. Vi började fiska i den kristallklara sjön. Till början lös öringarna men sin frånvarnade men fram mot eftermiddagen så började det komma igång och det var några vakar fiskar som kom upp under dom timmarna vi fiskade. Dagen slutade med att Calle fick den största och vackraste öringen.

/// Martin Johansson & Calle Hjelm