Storflundra och grymt torskrace i Risöysundet!

I måndags styrde Marcus med guidebåten plus båt 4 långt nordväst upp till ett område som har levererat bra med både storflundra och torsk.

Guidebåten bestämde sig för att fiska torsk och började söka av de grunda topparna men det gav inte något märkvärdigt resultat så dom begavs sig längre ut och sökte av de djupare topparna. De hittade partier med betesfisk på en 90m topp och släppte genast ner. Första driften gav inte mycket så de bestämde sig för att göra en drift till med att dra en död sej på botten ifall torskarna står tryckta på botten och det gav ett helt annat resultat!

På ett par drifter hade vi landat två stycken över 10kg och ett antal precis under 10 kilosträcket! Vilket visar att det kan vara riktigt effektivitet att meta med död sej längs botten ifall inte torskarna är riktigt på hugget!

Under vår fjärde drift anropade båt 4 att dom hade storflundra på kroken! Dom hade lagt sig lite längre in mot öarna för en flundra drift och när dom hade gjort klart driften och skulle förflytta sig tog det tvärstopp i Henriks spö 20 meter under båten. Den bara rusade ner till botten på 40m och var fast besluten att inte ge sig på ett bra tag! Inte förens fyra bottenrusningar och de sista rusningarna på 120m fick Henrik till slut upp den till ytan så hans son Erik kunde säkra den! Med mjölksyra i armarna och pumpande adrenalin kunde han äntligen slappna av och bara njuta av den stora fisken! Fisken mätte upp till 150cm och efter ett par schyssta bilder fick den åter simma ner i djupet!

På samma plats tog de även en fin flundra på 90cm innan dagen var slut!

Igår åkte alla båtar till västra sidan med siktet inställt på flundra och Storsej. Båt 4 hittade efter ett par timmar ett stort stim betesfisk och under stimmet stod riktigt mycket torsk. De fick hugg på varje nersläpp och fina torskar ramlade in över relingen! De anropade till guidebåten att de hade fått en riktigt fin torsk på 17kg och att det fortsatte hugga torsk så efter dagen var slut hade dom haft riktigt grymt torskfiske och åkte nöjda tillbaka till campen.

Idag är det sista dagen för gästerna så vi går stenhårt in för flundra och avslutar med lite torskfiske.

 

// Marcus Eriksson