4 Hugg på flundra på Å!

Veckan som nu passerat så har det fiskats på riktigt bra från alla våra gäster här på Å framförallt efter sej och hälleflundra.

Alexander tog med sig en av våra 2 brittiska grupper ut tidigt kl 04´00 för att fiska efter hälleflundra innan skitväder som skulle komma in under eftermiddagen, redan i första driften var vi i kontakt med med flera fiskar utan att riktigt få dem att fastna på våra kroka men i andra driften lyckades vi landa en fina första flundra på 110 cm som snabbt fick simma hem igen efter en mätning. Sedan blev hälleflundrorna mer försiktiga igen med att hugga, ett par timmar senare kommer det igång ordentligt när nu vinden börjat öka och vi fick 2 till snabba runt 90-100 cm innan det var dags att åka in för dagen.

André körde denna dagen också ett tidigt fiske pass där han körde en lite längre sträcka för att hitta torsken denna dag.

Väl på plats hade de lite svårare att hitta torsken denna dagen men när de väl hittade den var de nästan omgående tvungna att åka hem på grund av vind och åska men några fina torskar lyckades de lura upp till strax under 15kg.

Salam och Igemar som var här för andra gången denna säsongen öppnade väldigt starkt för veckan med en fantastisk flundra på 152cm som fick friheten åter.

Det fiskades mycket torsk under både fredag och lördagen från guidebåten där de har fått mängder med fisk mellan 3-7 kg men toppar upp till strax under 15 kg.

Övriga båtar fiskade mycket flundra och sej där det kommit mängder med stora sejar mellan 12-16 kg och upp till 17-18 kg som topp fiskar och flera fina flundror under dessa dagar mellan 80-110 cm.

Söndagen var det hårda nordan vindar vilket gjorde att vissa valde att stanna hemma helt och inte gå ut och fiska medans vissa åkte ut och fiskade i närmre områden av campen men med ett sämre resultat på grund av just dessa förhållandena.

Under måndagen var det fortsatt lite hårdare vindar en vad prognosen lovade men där både Jag och André då valde att fiska i samma område som låg lite mer väderskyddat efter hälleflundran.

Alexander åkte med våra andra Brittiska grupp där vi ganska omgående landade dagens första flundra på härliga 100 cm,

Bara minuter efter Rapporterar André in en dröm fisk som landats i hans båt till Leif Arthursson  på hela 170cm bra start på denna dagen!.

Efter någon timmes fiske så ser jag hur Harrys spö i fören börjar buga sig, han skriker till att nu händer det något här samtidigt som han trycker åt bromsen och kampen var nu igång. Efter ett par riktiga tunga minuter ser vi fisken på ekolodet att det bara är 15 meter kvar, men så vände fisken och detta hände 5 gånger innan vi för första gången fick se fisken även kunde säkras vid båtkanten.

Efter ett par bilder samt en officiell längd på denna drömfisk på HELA 194 cm och Harrys första flundra någonsin fick denna skönhet också simma ner i djupet igen.

Tisdagen fiskade de allra flesta båtar efter flundra med goda resultat där alla lyckats landa minst en hälleflundra i var båt.

Men för våra Brittiska gäster som Alexander kört dagen innan hände något som är lite mer ovanligt. De lyckades kroka och landa hela 4 stycken flundror samtidigt allt emellan 90-110 cm där alla fiskarna fick simma hem igen efter en roligare liten fotosession.

Sam Cumming från England lyckades avsluta denna veckan på topp han också med att dra en riktig fin flundra på hela 139 cm

Nu är det slut på denna veckan och nu ser vi framåt mot nya taggade gäster som anländer under dagen.

Tight lines från Å!!!

Alexander Lindgren & André Starkenberg.

 

194 cm

170 cm