Oväntat sällskap på Vesterålen!

För några dagar sedan var vi med om en sjukt spektakulär upplevelse här på Vesterålen. Precis när vi håller på att plocka upp för dagen, säger Ove i båten frågande till mig “Vad är det där för någonting??” och pekar. Jag tittar bort i samma riktigt och kan direkt konstatera, att det där har jag aldrig sett förut. Bara femtio meter ifrån båten kommer en jättelik fena glidandes i vattenytan, näst intill identiskt med de välkända scenerna från skräckfilmen “Hajen” från 1975. Fenan glider bara närmare och närmare och ganska snart har vi denna enorma varelse precis bredvid båtkanten och vi kan konstatera vad det är för någonting. Det visar sig vara en enorm Brugd som vi bedömer vara mellan 8-9 meter lång. Otroligt cool upplevelse! Den är inte det minsta blyg och vid hela 4 tillfällen har vi den precis in till båtkanten lugnt simmandes bredvid. Sjukt mäktig upplevelse som inte lär glömmas bort i första taget!

 

/ Oscar Lundahl