Stora flundror och SEJRACE på Å!

Denna veckan har vi Hans Börjesson samt hans son Henrik på besök i guidebåten tillsammans med Vidar och Torill Hanger från Norge,  Vi har också stort gäng sportfiskare från Göteborg och Sportfiskebutiken ”Tajtlajn” på besök här i Å.

Guidebåten har under de första dagarna riktat fisket efter torsk och även lite sej fiske, Vi har haft ett lite svårare fiske för att hitta torsken men när vi väl har funnit den har det varit en bra aktivitet med mycket fisk mellan 4-8 kg och toppar på 12kg. Fisket efter sej var lite trögare första dagarna medans lördagens fiske var helt galet med mängder av fisk kring 10-12kg och flera topp fiskar kring 14-15kg. Tveklöst bäst har det varit att trolla sejarna med wobblers och jiggar i hög hastighet mellan topparna när strömmen varit som starkast. Flera båtlag har även fiskat sejarna med poppers också och haft goda resultat.

För vårt kära Göteborgsgäng har fisket efter hälleflundra varit i fokus för de allra flesta båtar där det har landats många fina flundror kring 80-100 cm där flerparten av fiskarna fått simma vidare men även att några fick åka hem som mat. Mängdfisket har varit riktigt bra och de allra flesta har fått känna på kraften hos flundrorna.

Kollegan och ”kontorsråttan” Erik Axner hade ett par lediga timma på sig under torsdagen att komma ut och fiska på ett drömhav vilket han tog tillfälle i akt att göra på eftermiddagen. Det dröjde inte länge innan Erik anropade på radion att han hade stor fisk på kroken, Med lite panik i rösten över radion frågade jag om han behövde lite assistans och vi i guidebåten åkte över för att hjälpa till, efter lite stånk och stön från Erik kunde vi landa och säkra fisken samt mäta denna till hela 181cm riktigt fin flundra och en nöjd Erik hoppar i vattnen för lite bilder innan denna skönhet fick simma tillbaka ner i djupet igen!.

Under fredagen lyckades dock Alexander Alsbäck ta över tronen som veckans flundrakung med att landa en storflundra på hela 186 cm på sin favoritmetod, kingmete med dunka-dunkamusik i högtalare. Grym fisk och nytt pb med 4 cm för en mycket nöjd Alexander.

Tight lines!

Alexander Lindgren & Erik Axner