Då var ännu en vecka med helt otroligt väder förbi här på Vesterålen. Vi har haft riktigt svaga vindar och ett helt ofattbart värmeslag, då temperaturen har visat upp till 30 grader nästan varje dag. Bara att njuta!

  Fisket var något svårare under veckan, men ack den som ger sig. Två gånger denna vecka har vi hunnit med att åka på långtur. Vi hade av någon anledning väldigt dålig ström i vattnet vid båda tillfällena, men vi lyckades landa ett par riktigt fina toppfiskar trots allt. Första turen kom det upp en del riktigt fina torskar där den största tyngde vågen till hela 24 kg! Bara att lyfta på hatten och gratulera till en grym sommartorsk. Jag själv hade också äran att själv landa ett nytt personbästa på Långa på fina 20 kg, riktigt skoj. Utöver detta kom det också upp en hel del fina långor under turen, med många fina fiskar över 10 kg.

  Under andra tillfället ute på långturen, var förutsättningarna i stort sett likadana som föregående tur. Dålig ström i vattnet gjorde det tuffare att hitta fisken. Vi lyckades i alla fall med att landa ett par fina långor uppåt 15 kg samt ett par fina torskar uppåt 16-17 kilos-klassen.

  Under veckan hade jag även min kära bror, Eric på besök, som under första dagen valde att stanna själv och fiska i närområdet med mål om att lyckas lura någon flundra, medan vi andra var på långtur. Det visade sig vara ett bra beslut och det dröjde inte länge innan det small till i grejerna. En fin flundra runt metern! Bara en kort stund senare small det till igen och flundra nummer 2 i liknande kaliber kunde landas. Snyggt jobbat!

  Generellt sett har flundrafisket den gångna veckan varit ganska trögt, troligtvis i kombination av den extrema värmeböljan och dålig fart i vattnet. Trots det kom det upp ett par stycken fina flundror under veckan, men dessvärre ingen bjässe.

Nu är en ny grupp med taggade gäster på plats för att se vad denna vecka kan ha att erbjuda. Stay tunded! 

Tight Lines! / Oscar Lundahl

Frank och Nils hjälps åt för att hålla upp Nils nya PB på torsk på fina 13 kg!

Guiden Oscar med nytt PB på Långa på fina 20 kg.

Nils med nytt PB på torsk!