Grym avslutning på en magisk vecka i Havøysund!

Då var ännu en vecka förbi, vi har haft en vecka med ett väder som nästan är för bra för att vara sant. Temperaturerna har varit över 20 grader större delen av veckan och vindarna mer eller mindre obefintliga.  Normalt sett när det inte är någon vind och gassande sol så brukar fisket kunna bli lidande med svårflörtade fiskar, men inte denna vecka, för fisket har varit riktigt riktigt bra på samtliga arter vi fiskar efter här uppe och många samt stora fiskar har fångats, vilket i slutendan i vanlig ordning rundades av med lite traditionsenligt PB-bad igår kväll för gästerna.

I måndags så vankades långtur, men med en ovanligt dålig uppslutning, vi blev endast tre båtar som begav oss iväg i jakt på många och stora flundror, då många utav båtarna dröjde sig kvar närmare campen där fisket på flundra dagen innan hade varit något helt galet. Väl framme efter en lång båtfärd så var strömmarna som väntat riktigt fina när vi kom fram, och det skulle inte dröja länge innan Ivan ropade ut att dom drillade fin flundra i hans båt, som efter en hård fight visade sig mäta hela 150 centimeter, en riktigt go start på dagen som vi kallar det här i Havøysund. Fisket gick under dagen tyvärr väldigt trögt och efter ett antal timmars fiske kunde vi äntligen i min båt bända upp våran första för dagen på 144 centimeter, men en fin fisk ett tag senare på 118 centimeter fick sedan sätta punkt på dagen och vi kände att fisket var något avdankat.

Tisdagen och Onsdagen var även dom helt magiska med strålande sol och ingen vind, de varma temperaturerna på ibland över 25 grir var utmattande för många, men för vissa var det bara att mata på och ett par båtar fiskade mer eller mindre dygnet runt för att maximera antalet timmar på havet. Båt 8 gav sig iväg på ett Uer pass som blev en riktig succé då dom tog hela 35 stycken Uer med topp på respektabla 7 kilo!!! som även är årets största Uer för oss här i Havøysund. För att inte glömma bort de fina torskarna, så lyckades båt 3 härom dagen att peta upp en halt fantastisk torsk på hela 25 kilo! som är en riktigt stor sommartorsk här uppe, och även den är den största sommartorsken här iår.

Vi tackar alla gäster för en helt fantastisk veckan och gratulerar till alla fina fiskar som har fångats, nu laddar vi batterierna för kommande vecka där VM i flundra fiske kommer äga rum här i Havøysund.

 

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer, Ivan Swarts

Brutal torsk på 25 kilo!