Djupen utanför Risöysundet levererar stora långa fiskar

Lördags prognosen såg bra ut, Calle föreslog att guidebåten och än annan båt skulle åka ut och testa lite djuphavsfiske vid Eggakanten. Tidigt på lördag morgon  satt  bägge båtarna kurs till Eggakanten.  När båtarna väl var framme till ett område Calle trodde på, så la bägge båtarna upp sig och började släppa ner. Det är en lång väntan innan man når botten på 350-400 meter.  När den första personerna i guidebåten kom ner till boten  och fick kontakt med tacklet så tog det inte långa stunden innan första fisken var på , nu var frågan bara vad det är som har tagit betet där nere på 420 meters, efter ett bra tags vevande bröt fisken ytan och det visade  sig vare en praktfull uer på hela 4,7 kg som var första fisken för dagen dar ute.  Denna dagen hade bara börjat. Fisket var riktigt bra under dagen och blev många uer på 3 till 5 kg med en topp på 5,7 kg som Lars Anderson tog. När grabbarna i guidebåten tog lite lunch och då passade guiden Calle på  att släppa ner och han kom inte mer än ner fören det nappade för han och det visade sig vara en fin långa på 21kg.  Även några små långor kom också upp under denna dagen. Det har även varit bra nattfiske med en hel det torsk och hälleflundror i farten dom senaste dagarna har.  Torskfisket har varit ok  med mycket torsk upp till 7-8kg  med topp fiskar runt 9kg.  Det har även kommit upp några andra fiskarter  som rödspätta, kolja, makrill och havskatt under denna veckan. Vi hade även en riktigt stor hälleflundra på som vi miste på grund av linbrott.

 

Guiden Calle med en långa på 21kg och 158cm. Vilket även är det nya camprekordet. Grattis Calle! 

 

Ragnar med en fin uer från djuphavsfisket.

 

Roger med en fin torsk på 9kg från ett nattpass.

 

Lars men sitt pb på uer ”5,7kg”

 

Lars med sin pb havskatt.

 

Solen går upp ute på ett spegelblankt hav under ett nattpass.

 

Tight lines// Calle Hjelm & Martin Johansson