Makrill och storflundra på Å!

4 danske fiskere kom til Å onsdag aften, erfarne fiskere som har fisket mange steder i verden. De har dog aldrig fisket i Norge för og det ultimative mål var naturligvis helleflynderen. Derfor var guidebåden bestilt med ferieguide Nikolaj Hjorth, som kom med gästerne.

Kort efter at den förste flynder på 95cm så overfladen förste dage, sagde fangeren Kim; ”Vi ved alle godt, hvem som fanger den störste på turen. Vi siger det ikke, men vi ved det…..”  Alle grinede og drillede hinanden på båden, men 5 minutter senere sätter Kim et modhug ind og en ven spörger;”Er det bunden ?”. Präcist samtidig som stangtoppen begynder at gynge og flynderen svömmer afsted !  Efter en god fight, hvor alle er klar over at det er en stor fisk, kommer flynderen til overfladen. Nikolaj sikrer hurtigt hajkrogen i käben og fisken kan måles til hele 197cm. Hvilken start på sin förste dag med helleflynderfiskeri !!

Ugen igennem er der fanget pänt med flyndere i antal, godt med torsk med störste fik omkring 16kg og så har sejen som altid väret klar i Moskenes strömmende vand. Der er fanget fint og i guidebåden var der höje råb og jubel over de voldsomme angreb på poppers og stickbaits i overfladen. Störste sej omkring 15kg.

Udover fiskeriet har gästerne kunnet gläde sig over havörne som majestätisk kommer og henter sej ved båden, vikhvaler som har väret oppe efter luft, marsvin/öresvin som har leget rundt båden og en del af ugen dejlig tid på havet i smuk solskin.

De förste makreller er også set, når måger og suler dykker mens sejen jager nedenunder. Det plejer at betyde, at store fisk fölger efter for at spise de fede makreller. I dag er nye gäster ankommet og vi gläder os til at sätte jagten efter Lofotens storvildt.

Tight lines!

André Starkenberg, Alexander Lindgren og Nikolaj Hjorth