Cordes Travel i Havøysund

Onsdag ettermiddag ankom altså en stor gjeng hollendere fra Cordes Travel, Havøysund. Med Trivelig velkomstbuffet og noe godt i glasset, var det god stemning på hotellet.

Lørdags morgenen var hollenderene klare for å få litt stangbøy, og kveite sto nemlig høyt for gjestene. Med kraftige vindkast fra sør, gjorde at fisket ble vanskelig og driftene ikke ble helt som vi hadde planlagt. Men de store flate var fremdeles på hugget, og det kom opp en hel del fine matflyndrer. Ulf som hadde med seg to båter vesterut, smalt opp to flyndrer etter et solid torskefiske i nærheten. Men da en av gjestene slengte ned jiggen sin under et kveitepass, så smalt det virkelig til i stanga og ruste avgårde! Vi var tvunget til å kjøre etter flyndren som hadde tatt med seg jiggen, og dette var helt klart en veldig stor fisk. Dessverre, så hadde ”lubbene” under torskefisket laget skade på stinger-braiden, og drømmefisken slapp dessverre unna…

Flere båter gikk også til Magerøysundet for å lete kveite. Første driften til belgiske Frank og Gitter, hugg det på. En fin matflyndre på rundt 90 cm. Dessverre gjorde vinden og kraftig strøm, fisket veldig vanskelig og flere bestemte seg for å lete torsk på dypkantene i stedet. Fine topper på 10-12 kilo kom opp, og samt flere pene ”havskatter”.

Søndags kveld ble en av de finere kveldene vi har hatt på en stund. Vindstille og midnattssol slår aldri feil. Tre båter dro på ettermiddagsfiske ved Hjelmsøya i håp om å få en flyndre. Området var stappfullt med agnfisk og det hele kjentes virkelig hett ut! Det var ikke feil, for inn i andre driftet smalt det til i båt 7. Vi fikk høre over vhf-en at de hadde landet en flyndre på 143 cm. 3 minutt senere, i samme driften, smeller det til på båt 10! 130 cm med glede lå langs båtkanten noen øyeblikk senere. En kanonstart på fisket. Senere bar det ut på torskfiske, og det ble noen fine topper på rundt 10-13 kilo som fikk svømme videre. Noen nautiske mil øst ble det også tatt en flyndre på 128 cm noen timer før, samt mistet et riktig monster!

Vi har hatt greit vær og fornøyde gjester som har fått mersmak etter kveitefisket, og er ute på jakt i skrivende stund etter de store flate. Vi krysser fingrene for at været holder seg stabilt, og fisket leverer like bra de kommende dagene!

Tight lines// Jørgen Zwilgmeyer, Tony Liljeqvist, Ivan Swarts