Fina fiskar och storm i Nappstraumen!

Veckans första dag bjöd på finväder vilket gjorde att alla passade på att dra ut i gemensam trupp långt norrut innan helgens storm skulle rulla in.

Martin stack ut med grupp Jansen och Calle drog ut med grupp Zagwijn för att satsa på en fin dag med lite mixat fiske efter både torsk, sej och hälleflundra. Väl på plats så lös till en början torsken med sin frånvaro, men efter en stunds sökande dök plötsligt stim efter stim upp på ekolodet och spöböjen blev ett faktum. Samtidigt under detta torskrace small det plötligt på någonting större hos en av grabbarna i Martins båt och ganska snart insåg alla att detta var inget annat än hälleflundra, och efter cirka 10 minuters stonk och stön bröt fisken äntligen ytan och veckans första hälleflundra på fina 107cm kunde landas. En kort stund efter det rapporterades det att Johan i båt 1 precis tappat en fin flundra vid båtkanten som dom trodde låg på ca 120cm. Calle med gäster fick mängder utav fin torsk med flera fina toppar runt 10kilo.

Fredagen och Lördagen bjöd på riktigt busväder med medelvindar på nästan 25m/s och med en våghöjd på strax över sex meter vilket gjorde att vi alla dessvärre fick tillbringa 2 dagar framför tvn och fotbolls vm. Men efter storm kommer solsken och idag har alla båtlag varit ute på havet igen och det med ett gott resultat. Sven med kamrater har fått flera fina torskar mellan 8-12kilo samt en hälleflundra på hela 127cm. Calle har varit ute med båt 6 och grupp Sjerdsma där dom fått en fin flundra på 110cm, fina torskar och även en havskatt. Martin var ute med grupp Numan och även dom hade fint fiske med två fina flundror på 83 respektive 102cm och några fina torskar med en topp på 15kg.

Efter helgens storm verkar det som att veckans andra halva blir väldigt fin med svaga vindar och förhoppningvis riktigt bra fiske.

 

Tight Lines

Martin Bamberg & Calle Hjelm