Arga katter från Risöysundet!!!

Stormen har bedarrat, och efter två inblåsta dagar var det väl inte mer än rätt att få ta ut våra gäster i vindstilla och strålande sol under söndagen, riktigt kanonväder. Alla var ordentligt taggade såklart och vi satte kursen mot en av våra favoritplatser för havskatt och rödspätta. Väl på plats tog det inte lång tid, en riktigt fin katt på cirka 6 kilo hade tagit Pers agnade pilk under första driften. Nästan samtidigt landar Karl-Johan i båt 3 en ännu större katt, denna närmare 8 kilo! Vilken drömstart! De närmaste timmarna är fisket igång bra, vi tar och tappar flera shyssta katter, och får även ett par fina spättor. Snart har vi även kolja och torsk i båten, alla dessa arter simmar på samma lilla fläck som vi driftar över om och om igen. För att få ut maximalt av detta fiske använder man med fördel lite lättare utrustningar, som kan hyras av oss för samma pris som tungviktsgrejorna. Till bete fungerar räka eller små bitar sejfile, även torsk duger.

Idag tog Martin ut gänget på de yttre grynnorna för att leta lite stor torsk och sej i det vackra vädret. Sejarna var svårflörtade men torsken var på bättre humör, och ett par riktigt fina bitar landades.

Freddy Johansson och kompani i båt 2 har haft ett intressant artfiske med spätta, sandskädda, kolja, vitling och mängder av torsk. Två fina matflundror har dom också hunnit med, och idag hamnade dom i ett smärre sejrace på bara 30 meters djup över flatbotten(!?) med tre spön böjda samtidigt.

Nu ser förhållandena riktigt bra ut för de närmaste dagarna, så vi drar ut mot öppnare vatten även imorgon, och tar förhoppningsvis revansch på storsejen. Mer om det senare under veckan…