20+ torskar avslutade veckan i Vesterålen!

Det har varit en riktigt tuff vecka för gästerna med både vädret, vinden och torskar som bara nafsar på betena men skam den som ger sig för belöningen kom tillslut med strålande sol, plattvatten och ett grymt resultat sista dagen!

 

I måndags såg vädret väldigt bra ut på tisdags natten och hela onsdagen så vi började direkt planera långtur. Med ett par olika viljor kom vi fram till ett bra resultat för alla. Båt 2 och 5 skulle hem tidigare på onsdagen så de fick åka ut ett par timmar tidigare medan de andra båtarna med Marcus i Båt 3 väntade tills vinden och vågorna hade lugnat ner sig lite till och klockan 23.00 såg det ut att vara en bra tid.

Vi samlades vid bryggan och förberedde oss för långtur. Vi åkte ut i samlad trupp och vägen ut var helt okej med ett par stökiga vågor. Väl därute så lugnade sig både vinden och vågorna ner och solen bröt sig igenom molnen. Vi började direkt med att ropa på radion till de två andra båtarna som hade åkt ut tidigare. De hade haft ett helt sjukt fiske så fort de kom ut med många torskar uppemot 15kg och hade redan landat en torsk på hela 25kg! Vilken grym start! Däremot vi andra båtarna som kom ut senare kom ut i en död period och hade svårt att hitta fisk men tillslut efter ett par timmars sökande och nötande kunde vi hitta fisk och Marcus i båt 3 la upp en drift på en 58 meters topp och släppte ner. Han hann dunka ner betet på botten och vevade upp innan allt bara satte fart. Rullen började skrika och Marcus fick hålla hårt i spöet för det var flundra på kroken av en bättre kaliber. Flundran var helt vild, den körde upp och ner i vattnet och ena gången fick han hålla hårt i spöet medan nästa gång, då flundran simmade uppåt, tok veva för att behålla kontakten. Men denna gång hade Marcus inte flytet med sig utan flundran valde att kliva av och simma ner i djupet igen. Strax därefter började det hugga för alla! Det kom upp torskar, långor och gråsejar i fina storlekar. Största torsken som ville komma upp i båten tyngde ner vågen till hela 22kg! Efter bara en drift hade vi fiskbackarna fulla och humöret var på topp! Vi fick kontakt med de andra båtarna som hade haft ett helt sjukt mängdfiske på torsk mellan 10-15kg och största på 18kg! Båt 4 hade mitt i torskracet krokat en flundra på 120cm som blev gästens första flundra och middagen för kvällen var räddad. När racet började avta ropar Tommys båt att de hade vikvalar 100 meter ifrån båten på sin styrbordssida men även denna gång lyckades de undvika kameran pga. att alla stod med böjda spön i båten!

Efter att klockan hade slagit 11.00 på förmiddagen och vi hade fiskat hela natten, kände vi oss väldigt nöjda och kunde inte ha hoppats på en bättre sista dag! Så vi vände båtarna hemåt för att hinna med lite sömn innan det var dags för gästerna att förbreda den långa vägen hem till Sverige.

 

Nu är nästa gäng redan på väg och vi laddar upp för en ny vecka här i Vesterålen!..

// Marcus Eriksson