Dubbelhugg och storflundra i Havøysund!

Då var en vecka till i Havøysund snart förbi. Och vilken bra fisket det har varit. Stor flundra och stora mängder med torsk som har kommit upp i båtarna. Även om vädret har varit tuffare fr.o.m måndag så gick det fortfarande att komma ut. Men det var några grupper som valde att fiska natten från söndag till måndag för att kunna komma ut på torskfisket en gång till i bra förhållanden. Måndag var det fiske efter flundra som gäller men med  snö och regn och vind var det värsta förhållanden som vi har haft under den här veckan. Men denna dagen levererade några flundror ändå med våra holländska gäster som fick deras livs första flundra på 101cm. Totalt så kom det upp 6 flundror och torsk upp till 18kg.

På tisdag blev vädret bättre igen och vi hade möjlighet att prova lite längre turer och det försöket visade sig vara rätt med många flundror runt 130 och uppåt. Hittade man rätt visade det sig att flundror var på hugget. Våra engelska gäster fick dubbelhugg med två flundror varav en på 137 och en på 163cm. Lite senare fick dom även en på 70cm. Våra holländska gäster fortsatt fiska flundra efter den på 101cm och när dem kom till fiskeplatsen så var det efter 10minuter in på första driften att de såg på spötoppen att det var något som nafsar på betet. Och när de gjorde mothugg så satt det på en fin flundra på 153cm som kom upp till båten efter en fin drillning. Även våra litauiska gäster lyckades få två fina matflundror igår runt 127cm. Gästerna är ute nu på deras sista tur den här veckan. Även de som fiskade torsk hade bra fisket och även där var det några fina torskar som kom upp rund 10kg upp till 15kg.

Nästa vecka ser det ut att vinden kommer vrida sig till sydlig vind. Och därmed ser även temperaturer ut att vara på väg upp.

Tight lines// Ivan Swarts, Jörgen Zwilgmeyer, Tony Liljeqvist