Storflundror på Å

Under förra veckan här på Å fiskades det mycket med fokus på framför allt Sej och Hälleflundra.

Våra norska gäster lyckades väldigt bra med båda delar, Det fångades riktigt fina sejar med toppar upp över 15kg och många fina hälleflundror upp till 127cm. Det fångades ett antal flundror under 80 cm som alla fick simma hem igen men som vi på Nordic sea angling tycker är väldigt roligt att se att reproduktionen ser stark ut på hälleflundran.

Under veckan som var hade även Alexander besök av vänner som var fiskesugna!

I måndags körde vi ut för att fiska efter hälleflundra tanken var att att köra söderut men i sista sekund bestämde vi oss ändå för att göra ett försök att ta oss norröver, med lite vind men ganska mycket gammal sjö var förhållandena inte optimala men bättre än förväntat.

Dagen börjar helt okej med en liten runt 70-80 cm flundra i andra driften. Inte långt efter får vi dagens andra i samma storlek. Vi stöter på yrkesfiskare som lägger linor och väljer då att förflytta oss en lite längre sträcka till ett ganska så ofiskat område ett par distans bort. Nästan direkt fångar vi dagens 3;e flundra på 79 cm som fick simma vidare efter avkrokning.

Efter någon timme efter att vi fått lite bonustorskar får jag höra bakom mig ”Jag sitter i botten” och jag vänder mig om och ser på en gång att det var stor fisk på kroken!

Efter en kort och intensiv fight bryter monstret ytan och fisken kan efter bara en 7 minuter lång kamp säkras vid båtkanten på et säkert och bra sätt. Detta är hans första hälleflundra över en meter och den mätte HELA 191cm vilket är helt otroligt!!!

Efter att vi fått se denna magiska varelse simma vidare tar vi ett kort break i fisket och bara ler emot varandra men väljer att lägga en ny drift i området. 5-10 minuter in i nya driften sätter det fart ordentligt IGEN i en av spöna i spöhållaren, ett motthugg sätts och vi kan direkt konstatera att en fin flundra sitter i andra ändan. Efter en mycket fin kamp kommer även denna upp mot ytan och säkras, mäts och fotograferas innan hon också fick simma vidare denna fina fisk mätte in på hela 152 cm! Helt sjukt med två riktigt stora flundror inom loppet av 15 minuter från varandra!

 

Till veckan som är kom det nya taggade gäster till ett väldigt vackert Å med strålande sol och helt vindstilla på onsdagen.

Gästerna körde igång direkt med sikte inställt på torsk under första timmarna och avslutande med hälleflundran som alla förstår har varit ett magiskt resultat de senaste veckorna. Visst nappade det! Under första kvällen när alla var iland fick vi rapport om ännu en storflundra på hela 160 CM!!

Fisket är stekhett på just nu!!

Tyvärr drabbas vi nu av en storm under kommande dagar… Men vi hoppas komma ut snart igen!

Tight Lines från Å

Alexander Lindgren & André Starkenberg

Jonas och Alex med ett trevligt dubbelhugg!

Alexander Lindström och drömfisken på Hela 191 CM!!

Jonas med en stabil flundra på 152 cm