Magiskt fiske på Å!

Ja så som rubriken lyder har vi ett helt underbart fiske här på Å just nu.

Under Söndagen åkte alla båtar ut i tron om att man vi skulle vara begränsade i fiskeplatser. Väl på plats fick vi oss en överraskning till det bättre och fortsatte ut på västsidan av Lofoten.

I Guidebåten gjorde vi ett snabbt stopp i ett område där vi haft bra fiske under senaste veckorna och det dröjde inte länge innan Lars i fören stod med ett bra böj på spöt. Efter en kortare men väldigt intensiv fight kom en riktigt fin flundra till båtkanten kunde snabbt säkras och mätas till 124 cm.

Efter detta stopp körde vi en lite längre sträcka och fiskade på utan större resultat de kommande timmarna. slutet för dagen begav vi oss mot ett nytt område för att prova ett par drifter. Det började nappa med en gång med lite mindre torskar i 4-8 kg klassen. Mitt i detta lilla torskrace säger Lasse i fören att han har flundra på kroken. Så sant som det var sagt kom en fin flundra utan större besvär upp från det blå och kunde mätas till 90 cm. Bara minuter senare händer det igen Lasse i fören får ett ordentligt napp han sätter kroken perfekt och fighten på flundra har startat denna gången med en riktigt arg 94 cm flundra som fick se insidan av båten. Anders i Guidebåten lyckades i sista driften lura flundra #4 för dagen på fina 113 cm.

Övriga båtar denna dag fiskade med siktet efter flundra och flundra blev det. Fiskar rapporterades genom nästan hela dagen med fina fiskar upp till 150cm som kom för Jonas i båt 7.

Måndagen lovade fin väder så alla båtar begav sig på långtur efter torsk och flundra och visst nappade det.

Båt 6 med Daniel Brelin som häromdagen slog till med nytt pb en riktig dröm fisk på 181cm och nu gör han det igen. Denna gången putsar han på med ytterligare 4 cm från sitt förra Personbästa på flundra till 185cm helt grymt bra fiskat och stort Grattis! Sen bara minuter senare när han släppt ner sin jigg efter förra fisken slog det till ordentligt i spöt igen denna gången kommer ytterligare en magisk flundra på 150cm.

Guidebåten startade med lite trögare fiske men inför avslutet landades det tillslut 3 flundror med en mycket fin toppfisk på hela 140 cm.

Resterande båtar fiskar på med goda resultat dem också med flera fina flundror runt metern och många fina fiskar under denna dag mellan 130-150 cm

Sista dagen för våra gäster denna vecka fick de tyvärr stanna inne på grund av riktigt blåsväder men blickar vi framåt mot nya veckan ser väderprognosen riktigt bra ut.!

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg!

140cm

Daniel Brelin med nytt pb 185cm

Daniel med 150 cm flundra