Huggvilliga flundror i det tuffa vädret i Vesterålen!

Vädret håller i sig med kraftiga vindar från syd och vågor på några meter men vi ger inte upp för det utan kämpar oss över fjorden till de lugnare partierna där vi har hittat en hel del fina mattorskar och haft flundror som har provsmakat våra jiggar och betesfiskar.

 

På Onsdagen bestämde Marcus och Tv teamet från Frankrike att lägga en hel dag på flundra och vi skulle inte sluta fören vi hade fått en flundra på film! Vi planerade för att åka en liten längre sträcka än tidigare dagar och till ett sund som håller många olika arter men också stora flundror. Efter lite mer än en timmes färd med små snabba stop på vägen utan resultat var vi framme vid sundet. Strömmen och vinden jobbade bra ihop och vi fick väldigt fina drifter. Allt kändes perfekt och det var bara peppa varandra och nöta på. När vi la upp båten för en tredje drift så hann vi inte mer än 10 meter förens Brunos spö böjde sig rejält och man såg tydligt i spöet att det var flundra på kroken! Fighten blev kort och intensiv med en botten rusning när flundran första gången kom upp till ytan. När flundran sedan var redo att säkras var det helt tyst i båten och spänningen var olidlig! Men när väl den var krokad släppte spänningen och tystnaden och det blev glädjeskrik och kramkalas i båten! Det blev en snabb foto- och filmsession innan det var dags att ta upp den i båten och middagen var räddad men även deras film var räddad. Vi säger stort grattis till Bruno första hälleflundra som var en fin bit på 120cm!

De andra båtarna hittade en hel del fina torskar men även en del koljor som blev deras middag för kvällen.

 

Vädret för kommande dagar ser mycket bättre ut och vi håller tummarna för att detta skitväder är över för den här gången!

 

// Marcus Eriksson