En bra avslutning på veckan i Å

Efter en tråkig inledning på veckan med riktigt skitväder kunde vi äntligen under måndagen komma ut på fiske igen efter ha varit helt inblåsta i söndags.
Det rullade fortfarande in höga dyningar när vi kom ut på måndagsmorgonen men vinden var äntligen borta. Torskfiske stod på schemat för de flesta båtarna och vi sökte oss ut på västra sidan av Lofoten till några av våra favoritplatser för torsk. Väl på plats tog det inte många minuter innan vi hittade ett fint stim på ca 70 meters djup och det var fisk på kroken direkt. I någon timma var torskarna bra i stöten men efter en sån bra start på fisket blev det helt plötsligt riktigt svårt att få någon torsk att hugga. Fisket fortsatte att vara trögt på torsken men istället började det hugga hälleflundror lite här och var för båtlagen. Flera fina matfiskar landades och även ännu en kanonfin storflundra landades på 151cm. Lite senare på eftermiddagen kom torskarna igång igen och det kom upp flera bitar över 20 kg med topp på 22 kg!

Tisdag och veckans sista dag. Vädret var helt okej även denna morgon när vi lämnade hamnen. I guidebåten var siktet inställt på hälleflundra, torsk hade vi redan tagit i mängder men nu var vi på jakt efter det riktigt stora platta fiskarna. När vi kommit igång med fisket dröjde det ca 2 timmar innan den första flundran var landad. Vi fångade hela förmiddagen en helt gäng med torskar runt 4-5 kg innan Claes knep en hälleflundra på 77 cm som efter mätning simmade hem igen. Fisket för de flesta andra var trögt med en del torsk som kom upp men inga riktiga race. Det rapporterades om en landad flundra från ett av båtlagen på 110 cm men annars var det inte alls samma fart på plattfiskarna som dagen innan. Vid 15-tiden på eftermiddagen satte Hasse i guidebåten ett rejält mothugg men det var inte särskilt tungt i andra änden. Men ett par sekunder senare kom en rejäl rusning till botten och flundra på kroken var ett faktum. Någon minut senare kunde vi landa en grann fisk på 107 cm och nöjda med det styrde vi lite senare mot hamnen.

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren