Storflundrorna trillar in på Å!

Ännu en vecka med fullbokad camp är igång här på Å. Till skillnad från förra veckan kan vi inte skriva om härligt sommarväder med blankt hav och sol. Nejdå, under onsdagen kom ett riktigt skitväder in över oss med vindar upp emot 15 m/s. Lite tråkig stämning infann sig givetvis under torsdagen men framåt natten mot fredag visades på prognoserna en förbättring i vädret. Så många av båtlagen tog chansen och stack ut runt midnatt på torsdags kvällen och kom tillbaka vid lunchtid på fredag när vinden återigen ökade till liten kuling i styrka. Summeringen av nattens fiske var dock desto roligare. Ett gäng hälleflundror hade landats med ett par fiskar runt 120 cm och den största, en riktigt kanonfisk mätte in på hela 160 cm! Torskfisket hade även det varit riktigt bra med toppfiskar på över 17 kg och mängder med fisk runt 10 kg. Även ett gäng storsejar blandade sig i leken stundtals och bjöd på härliga fighter på lättare utrustning.

Under fredags kvällen och lördag tog vinden i och blåste bort ännu en fiskedag för oss. Men än en gång kom en lucka i vinden och vi kunde under lördags kvällen och fram till kl 2 ta oss ut på lite fiske där storsejen stundtals var riktigt på bettet och bjöd på grymma fighter. Även en del fina torskar gapade över våra beten. Två flundror kom upp där en var strax under måttet och den andra på runt metern.

Nu ska vi snart bege oss ner mot restaurangen där hela gänget ska kolla på VM-finalen i hockey. Imorgon verkar vi äntligen få bättre väder igen och vi kan komma ut på lite fiske. Ett VM-guld till Sverige hade inte suttit helt fel men just nu hoppas nog de flesta mer på att väder ska bli bättre än att Sverige ska spöa Schweiz. Har vi tur kanske det blir både och!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren

Lars med sin flundra på 160 cm!