Dubbla monsterflundror och mängder med torsk i Nappstraumen.

Ja, förra veckans fiske var verkligen helt magiskt, strålande sol och svaga vindar gjorde att alla drog ut norrut dom sista dagarna för att fiska torsk men även för att lägga en del tid på hälleflundra. Vilket verkade vara ett lyckat recept just dom dagarna.

Torsken var verkligen på hugget redan ifrån start med spöböj på spöböj där det landades flera fina fiskar upp till 15kg med några riktigt fina toppar på mellan 20-22 kilo. Mitt i detta torskrace small det på ordentligt på Bills spö och i precis samma stund hugg det även på grannens spö och efter en stund fight förstod dom att dom fightade ju faktiskt samma fisk. Efter en gedigen laginsats ifrån båda parterna skymtade dom tillslut något riktigt stort där nere i djupet och efter ca 15 minuter kamp bröt detta monster ytan och efter en fin landning kunde denna magiskt stora hälleflundra mätas till HELA 205CM. Och efter några bilder fick givetvis denna skönhet simma ner i djupet igen.

Efter några minuter vila för att återhämta sig men även för att skapa sig ett intryck över vad som precis hade hänt släppte Bill ner sitt bete i vattnet igen. Någon timme efter att den förra monsterflundran hade smällt på så small det på rejält IGEN på Bills spö och denna gång var det bara på hans spö. Det gjorde givetvis kampen bra mycket tuffare och efter dryga timmens fight så vann Bill äntligen kampen. Efter att den låg säkrad vid sidan av båten och en helt urlakad bill satte sig ner för att återhämta sig så passade kompisarna på att mäta denna best vilket resulterade i ett nytt Årsbästa på Nordic Sea Angling på HELA 215CM. Helt otroligt,  två stycken 2 meter plus fiskar på samma dag som dessutom är tagna av SAMMA person. Stort grattis Bill och snyggt jobbat. När man inte trodde att det kunde bli bättre så kom i samma veva en rapport om att Adam i båt 5 också han hade fått en hälleflundra på 151cm, och givetvis fick alla dessa fiskar simma ner i djupet igen. Jag måste ju säga att det var en riktigt galen avslutning på förra veckan.

Just nu lyser solen med sin frånvaro och vindarna ligger på, men om ett par dagar verkar vinden lägga sig lite så då hoppas vi på fina fiskar och finväder här i Nappstraumen.

 

 

Tight Lines

Martin Bamberg