Megatorsk från Vesterålen! Nytt årsbästa!

Sista dagens fiske för denna veckan blev under förmiddagen begränsat utav vinden men framåt kvällen mojnade vinden och havet la sig helt stilla med en gungande dyning som förflyttade oss i lagom takt över grunden. Väl på plats ute bland topparna var det rikligt med betesfisk men torsken stod nära botten. Bägge båtlagen fann fisk och ett par schyssta matfiskar landades i båt 2 innan de styrde kosan mot hamnen för att rensa det sista och förbereda hemresan. Båt 4 med Erik, Nickan och Jennifer startade lite senare och fiskade fram tills kvällen när plötsligt en stor torsk gapade över en hel sej, fiskad nära botten. En tung men inte särskilt dramatisk drillning vältrade sig plötsligt en megatorsk vid båtkanten. Den var både lång och grov och när fisken lyftes in blev alla häpnade över dess storlek. Hela 144 cm lång och med en vikt som fastställdes till 25,15 kg ett par timmar senare i hamnen var en makalös avslutning på detta fiskeäventyr för Nickan och Jennifer. Nytt årsbästa på torsk med 150 g och båt 4 har nu under veckan putsat både årsbästat för hälleflundra och torsk.. Hur skall nästa vecka bli? Väderprognoserna ser lovande ut så vi håller tummarna för ett lika lyckat fiske!