Solig avslutning i Havøysund

Nu har vi varvat ner efter en tuff vecka med hårt nötande, och sammanfattningsvis kan man säga att man fick jobba för sin belöning utöver veckan. Men vi har haft en fantastisk vecka även fast väder och fiske gudarna har varit lite hårda mot oss, då vi fått alltinera fisket många gånger och gömma oss från vinden så lyckades gubbarna i båt 5 lura upp nåt riktigt gött.

Under måndagen visade morgon/ förmiddagen skapliga förhållanden, då vi inte hade fått så många bra chanser att fiska flundra så blev flundran dagens mål, vi nötte på i områden som var någorlunda till vår fördel med tanke på vinden och vi fokuserade på dessa ställena, men fram emot eftermiddagen blev vindarna allt starkare och starkare så vi begav oss närmre campen och fiskade ett ställe som även de va i lä ifrån de starka vindarna på runt 15 m/s. Detta skulle visa sig löna sig då grabbarna i båt 5 tillslut lyckades kroka i en flundra trotts de vanskliga förhållandena, och då ingen i gänget hade landat nån flundra förut så var glädjen utöver denna jord när dom fick in en helt fantastisk fisk på 110 centimeter. Denna fisk skulle vara av ypperlig storlek för att förgylla några måltider med familj och släckt hemma i Sverige, vi på Nordic Sea Angling värnar alltid om fisken och släpper tillbaka stora exemplar av fisk och där av största vikt stora hälleflundror, men när man får en perfekt matfisk runt 10-20 kilo är det såklart helt fantastiskt att ta vara på fisken.

Tisdagen skulle visa sig bli en helt galet fin dag med ett hav som fram emot eftermiddagen skulle för första gången under veckan lägga sig spegelblankt, alla njöt för fullt och vi spenderade många timmar på havet, men tyvärr skulle fisken visa sig vara mer intresserad av att sola eller något. Hur mycket vi än nötte på och gjorde allt i vår makt i guidebåten och båt 5 för att landa en flundra, så gick vi tyvärr bet, men båt 6 å andra sidan begav sig till helt andra jaktmarker och lyckades påta upp en grann fisk på 118 centimeter.

Nu laddar vi för en ny vecka och ber för att vädret blir enligt de helt fantastiska prognoserna som nu visar för den kommande veckan!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörg Zwilgmeyer, Ivan Swarts