Sejrace och höstväder på Å

Veckan här på Å började med finväder i torsdags. Denna vecka har vi bla. Sportfiskebolaget från Hässleholm på besök och de började sin resa i torsdags på jakt efter storkveiten medan André och våra holländska gäster jagade storsej. Flundrafisket visade sig vara mycket svårt denna dagen och det landades endast en flundra strax under 80 cm. Sejfisket däremot var ”bananas” och jublandes stod våra holländare med spöböj och skrikande rullar så gott som hela dagen. Det landades även en del torsk denna dagen med några fina toppfiskar runt 10kg.

Under fredagen rullade vår fiende in, vinden. Under fredag och lördag hade vi nordlig vind vilket begränsade oss en del i valet av fiskeplats. Trots vinden kämpade många båtar på i jakt efter flundra med en fin fisk på 105 cm fångad av Ola som enda resultat. Däremot så har sejfisket fortsatt varit helt galet bra med jagande storsejar i ytan så gott som överallt! Mängder med fina exemplar har fångats på allt från popper till speedjigging.

Ola med en välförtjänt flundra på 105 cm!

Söndagen var väldigt blåsig med vind från sydväst vilket gjorde att vi endast kunde fiska i närheten av campen. André gjorde ett försök tillsammans med några av båtarna att fiska flundra men med endast en riktigt fin sej som bonusfångst. Ett annat gäng lade några timmar på spättafiske i en skyddad vik en liten bit från campen men tyvärr även det med klent resultat. Idag har vinden lagt sig och vi håller tummarna för att fiskelyckan ska vända och att vi snart kan meddela om nya storfångster här på Å!

Tight lines!

André, Martin, Alexander och Jørgen