Långtur som final och camprekord på sej från Vesterålen

Den gångna veckan har levererat hela tre långturer vilket i sin tur brukar betyda helt rått fiske! Emellanåt har den även kontrasterats av starka nordliga vindar och tjurig fisk. Arlanda Jakt&Fiske med Patrik Brunström har ockuperat campen andra gången i år med en härlig anda. Jag tror inte att vi sett så många personbästabad, med och utan badkläder som den här resan.

Efter första eftermiddagens fiske laddades det om för långtur med en fin väderprognos framför oss. Många fina långa och tunga torskar, sejar och hälleflundror hissades upp och det var en succé! De som en gång har varit ute på en sån här tur vill ofta tillbaka igen, fyra båtar kunde inte hålla sig från att göra en till resa redan dagen efter när ytterligare finväder var att vänta.

En av båtarna som stannade kvar i närområdet med kapten Göran, fångstmagneten Janne och numera driven flundrajägare William rapporterade in en fin hälleflundra på 129cm redan på morgonkvisten. Det resulterade i nytt PB för William! Grymt jobbat! Även andra dagen kom båtarna in med mycket fisk, stundtals hade torskarna kastat sig över betena, ett stadigt antal torskar fångades med toppar på över 20kg, sejracen kickade även dom igång och Henrik fick en brutal sej på 18kg!! Det är också nytt camprekord här på Vesterålen! Vi lyfter på hatten och gratulerar! Stadiga långor, den längsta på 170cm med en uppskattad vikt på närmare 25kg togs och även ett par matflundror fick följa med hem.

Oväder rullade in under söndagen med kraftiga nordliga vindar på över 15m/s inomskärs och fick bli ursäkten att återhämta sig på land efter ett par dagars hårt fiske. Med god mat i magen och en dag på land byggs fiskesuget starkt upp igen. Vi fick ett helt klart fiskbart väder i närområdet och passade på att fiska av en ny plats för oss, vi körde en minilångtur inomskärs och fann väldigt intressanta platser. Dessvärre blåste det nordlig vind vilket brukar resultera i trögare fiske, denna gång var knappt betesfiskarna med på noterna men sånt är fisket ibland. Vi ska garanterat tillbaka och utforska samma plats under andra förutsättningar. Vi fiskade oss hemmåt och när vi på VHF:n inser att flera båtar tar upp sina grejer för att bege sig mot lagunen blev det kapplöpning och jag sa på skoj att det står en flundra och väntar på första båten. Mycket riktigt så ropar Göran efter en stunds driftande att Janne drillar flundra, den mättes till 122cm!

Sista dagen körde båtlagen en sista långtur, med svaga vindar gick fisket kanonbra! Åter igen fina torskar med bland annat en fisk på 22kg som Henrik fångade, lång på 150cm och George med hälle på 105cm för att nämna några fiskar. Det är svårt att summera alla toppfiskar som fångats under veckan men säkert är att alla muskler som används för at drilla stor fisk fått jobba och vi har haft en fantastiskt rolig vecka.

Christian Karlsson och Marcus Eriksson, Vesterålen