CWC veckan slutade med succé

En helt galet trevlig vecka slutade i succé på många sätt o vis inte bara när det gäller fisket.
Allt började redan på Onsdagen när vi hade info möte och det kom fram att vi hade en gäst som fyllde 65år, så det hela började med sång och glädje.
Något som också var lite speciellt var att det beslöts att alla hälleflundror över 130 cm skulle sättas tillbaks om de inte var dödligt skadade under info mötet. Vi hade även en representant från Ursuit som lätt våra gäster låna Ursuit dräkter vilket också är otroligt uppskattat.

När det kommer till fisket så var även det lite speciellt då vi oftast gjorde gemensamma turer där nästan alla båtlagen hängde med med ett mål, havets drottning 2m+.
Det var inte så viktigt att ha en massa fisk med sig hem utan betydligt viktigare att ha det trevligt tillsammans med ett mål att försöka fånga stor fisk, och visst landades det både stora och många hälleflundror och speciellt för en av våra kvinnliga gäster Carina Granlund. Båt 10 med Joakim Petterson som skipper fick verkligen känna på havets drottnings otroliga krafter när den sög tag i Carinas jigg.

De hade legat en heldag och jobbat på ett och samma område som det brukar stå stor fisk på utan att känt ett enda ”pill”, de flesta av båtarna hade tappat tron på stället och börjat testa andra platser men inte båt 10, så till slut så kommer det där sköna gunget i spöt när Carina gjorde sitt mothugg, Pang Jag har en säger Carina till Jocke och Kia. Och en helt galen fight inleds med flera galna rusningar men till slut kunde de säkra denna otroligt vackra fisk som mättes till 201 cm! Efter fotografering och mättning så fick hälleflundran simma vidare helt oskadad och kvar i strandkanten stod ett gäng glade gäster som fick se ”drottningen” simma iväg med magiska simtag.

Som om inte det var nog med att fång en drömfisk så belönades även Carina med en ny Ursuit då Janne från Ursuit hade lovats att ”om någon skulle fånga en fisk över 2 meter denna veckan” så skänkte de en valfri ursuit.
Även CWC hade som vanligt på CWC veckan lovat ett spö till den som fångade störst hälleflundra och givetvis vann även Carina detta pris.

I övrigt så landades det många hälleflundror och ett av båtlagen hade hela 12 st på en och samma dag! Man kan lungt säga att vi har riktigt bra fiske nu.
Det var även ett riktigt bra torskfiske med både många och stora torskar upp till 15 kg för vem säger nej tack till lite fin torskfilé på tallriken?

Topp 5 denna veckan kan man verkligen inte klaga på.

201, 175, 170, 165 och 160cm

Till sist så vill vi guider bara avsluta med tack för en GRYM CWC vecka som slutade som den började med sång och glädje!

Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers och Douglas Dahlberg