Grym start på veckan i Vesterålen!

Denna vecka gästas vi av ett härligt gäng från Danmark och även ett skönt gäng från Sverige. Vädret för den kommande dagen såg lovande ut för långtur så hela gänget samlades för planering och förberedelse inför morgon dagen.

Klockan 08.00 samlades vi på bryggan innan avfärd och som planerat sedan innan så åkte jag Marcus, med ut i båt 4.

Väl på plats efter en stunds körning så gjorde vi första släppen på en grundtopp och det dröjde inte länge fören det högg på Kentas och Hugos spö som böjdes ända ner till handtagen och vi förstod att det var stor fisk slet i andra änden av linan. Det blev en riktigt bra fight och den första fisken som landades var en långa på över 20 kg. Vi skrattade och sa att det inte kunde ha börjat bättre, men andra släppet Kenta gjorde högg det en ännu större långa på hela 24 kg! Nu hade han 2 fiskar över 20 kg på 2 släpp och stämningen i båten var grym. Det var inte över där utan kort där efter högg det på Mikaels spö och vi tittade på varandra och sa båda samtidigt ”Den ser större ut” och det var helt korrekt. Långan var på hela 25 kg och 172cm lång! En helt magisk fisk och snyggt jobbat av alla i båten!! Efter det kände vi oss nöjda och åkte till en annan topp i närheten för att fiska torsk.

Båt 5 hittade en riktigt bra hotspot för torsk och lyckades dra torskar upp till 20 kg men även ett par fina långor.

Våra danska gäster lyckades också riktigt bra med torskfisket och landade stora torskar upp till 24 kg och även ett par riktigt fina sejar på 15 och 17 kg!

När dagen började gå mot sitt slut hade alla 6 båtar riktigt fina fiskar i båten och alla var otroligt nöjda med dagen när vi vända båtarna och åkte hemåt!

Nu flåsar vinden på med starkare vindar från norr och båtarna är ute i närområdet med siktet inställt på bland annat hälleflunda.

Christian Karlsson och Marcus Eriksson, Vesterålen