Torskrace i högsommarvärme

Efter att haft några dagars busväder i förra veckan satt det gott med sol och milda vindar som avslutning. Båt 2 drog ut på nordsidan och fiskade sig västerut under dagen, det kom upp många fina torskar och Benny drog två hälleflundror.

Denna vecka har Lofoten verkligen visat sin bästa sida, torsk och sejrace. Vi har sett havsörn. I torsdag och fredag hade vi besök av besök av Ann-Margret med mannen Olle Nilsson som bor utanför Höganäs och Mona och hennes man Leif Thorwaldsson från Hallaryd. Sällskapet är på husbilssemester och har bilat sig upp genom Sverige, bland annat besökt Högakusten, Porius kraftverk och Björklidens golfbana. Dom var helt enliga om att resans höjdpunkt var fisket här hos oss på Nappstraumen. Damerna fiskade till en början bättre än männen men männen kom igen på slutet, melodin för dagen var pilk på 400g i silver och glow. Vi fyllde raskt lådorna med fina mattorskar, sej och makrill.

Martin Johansson