Magisk start på veckan i Å

Veckan har börjat olympiskt bra, med fint väder, glatt humör och mycket fisk.
Redan första dagen smet Peter Kirkby ut för att pröva på lite hälleflundra vilket visade sig vara ett bra val, där dom landade två fina fiskar på 160 och 166cm.
Dag nummer två drog alla båtar ut ganska tidigt för att fiska efter lite blandade arter, Alexander som körde guidebåten fick flera fina torskar den dagen upp emot 18kg, och en hel del storsej upp till dryga 15kg.

Martin och hans flickvän Erica tillsammans med en god vän vid namn Rasmus bestämde sig för att sticka ut på ett lite eftermiddagspass den dagen då dom hade lite tid över, dagen började fint med en flundra på 116cm på första driften men efter det var det riktigt trögt utan en enda kontakt på flera timmar när det plötligt högg till på Ericas spö och dom kunde se direkt att detta var en riktigt stor fisk. Efter en intensiv maktkamp på 10-15 minuter bröt fisken äntligen ytan och det visade sig vara ett monster som mätte 236cm och vilket innebär att vi har ett nytt kvinnligt C&R världsrekord, och efter några bilder fick monstret simma tillbaka ner i djupet.

Gårdagen bjöd även den på riktigt behagligt väder med fina förutsättning. Martin åkte ut i guidebåten och gästerna hann inte mer än få ner sina prylar i vattnet innan det högg i två spön samtidigt. En total fast organiserad kaos bröt ut i båten och efter en stunds kamp landades äntligen båda fiskarna där den ena mätte 112 och den andra 150cm.
Senare samma dag lyckades båt 1 landa en fin fisk på 164cm.

Storsejen är riktigt på hugget under vissa perioder och dom börjar bli riktigt feta, vilket gör fighterna otroligt roliga. Torskarna har även dom varit på hugget där många båtlag har fått en stor mängd torsk på mellan 8-18kg.

Tight Lines

Martin, Alexander & André