CWC-vecka i Havöysund

Med finväder kommer ofta bra fiske!
Till en början fick vi oss en riktigt tuff start på veckan, med hårda vindar från sydväst så blev fisket ganska lidande under torsdagen. Men då prognoserna visade att vi idag skulle få kanon väder från midnatt och framåt så gick de flesta båtarna ut på havet redan innan frukost.

Ett gäng båtar som gick öster ut idag satsade alla kort på stor fisk, och vid lunchtid så hade Eira lyckats landa en mycket fin fisk. Att vara tre killar och en tjej i båten brukar under återkommande fall vara till fördel för tjejen av någon anledning, och redan igår kväll la Stefan Trumstedt sina kort på sin fru Eira och var säker på att hon skulle visa vart skåpet skall stå. Och mycket riktigt lyckades hon landa båtens största fisk för dagen på mäktiga 160 centimeter! Efter ett gäng snygga bilder och en mycket lyckad catch and reales så tog det inte många timmar innan Klas Hagert i samma båt skulle få känna på tung gung. Efter en grym fight mätte dom ännu en grym fisk på 150 centimeter! Snacka om en lyckad dag i solskenet.

Guidebåten och några andra båtar styrde kursen åt ett helt annat håll än de andra båtarna, och efter en härlig frukost på hotellet begav sig de sig mot ett område i hopp om ett riktigt härligt mängdfiske på flundra. Mycket riktigt var det mycket aktivitet i området, men de var lite kluriga att få till att hugga ordentligt, men mellan ett antal tappade fiskar i guidebåten lyckade dom endå landa några välförtjänta flundror i fin matstorlek. Övriga båtarna lyckade också bra i samma område, och ett mängdfiske som detta område levererar växer inte på träd.

Nu laddar vi för en lördag i Havöysund med knallväder och förhoppningsvis mängder med fisk!

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers