Riktigt blåsig avslutning i Havöysund!

I måndags runt lunch visade prognoserna att det skulle dra in ett riktigt oväder över oss här i Havöysund, vinden skulle lägga sig runt 15 och sedan öka hela eftermiddagen upp till 22 m/s. Detta gjorde att vi sa till gästerna på vampen att fiska in i det sista fram till lunch då tisdagen inte såg något bättre ut… Så på söndagen fiskade de flesta båtarna sent in på kvällen, hela natten eller riktigt tidigt måndag morgon fram till lunch. Fisket var av blandad kompott men de båtar som gick på hälleflundra hade ett riktigt kalas fiske, och bara under sista kvällens/nattens fiske så kom de 4 största flundrorna upp.

Gubbarna i båt 5 som tidigare i veckan ägnat sitt fiske åt riktigt djupt fiske efter framför allt ner, skulle under sista kvällen satsa på flundra race, de begav sig med ett gäng övriga båtar söder ut till ett ställe där vi fångat ruskiga mängder flundra under veckan. Efter ett antal timmars fiske med ett gäng fiskar av mindre kaliber i båten, begav dom sig för att runda av fisket på ett ställe dom rutinerade killarna vart och landad riktigt stor fisk tidigare år.

Det tog inte lång tid innan Mickes flöte dök under utan, och med lite svett och jävlar anamma så lyckades gubbarna landa veckans största flundra på 170 centimeter!

Under tisdagen så var vi tyvärr så illa tvungna att stanna på land, men med en riktigt go stämning och gemenskap på campen så gjorde vi det bästa utav situationen. Två killar ville testa på hur örings fisket i sjön här på ön är, med ett par haspelspö och mindre skeddrag begav dom sig upp till sjön i hopp om lite drag i prylarna. Som vi berättat för dom går det gott om öring i sjön och öven bra med fina öringar mellan 1-2 kilo, de lyckades förgylla dagen med 3 stycken fina öringar av mindre storlek, men de berättade att de hade krokat på en större öring uppskattat runt 1,5 kilo som tyvärr lyckade komma undan…

Kvällen rundades av med en riktigt trevlig dart turnering på hotellet och vi kunde summera ihop veckan och ljuga om alla stora fiskar som har landats och kommit undan, så ännu en riktigt lyckad vecka är nu över och vi är nu redo för nästa gäng. Om någon timma kommer bussen och denna veckan är det CWC vecka här på campen, vädret ser lovande ut för veckan och vi laddar för många timmar på havet.

Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers