Veckosummering Å

Andra halvan av veckan här på Å fortsatte lika bra som första!

Efter en grym start på veckan med bla. gigant #8 så fortsatte fisket att vara riktigt bra!
De flesta båtlagen har riktat fisket efter hälleflundra i jakt på nästa gigant. Resultaten har varit stundtals fantastiskt bra med många fiskar mellan 120-140 cm och ett par fiskar upp emot 150 cm. Som kronan på verket så lyckas Gunnar i måndagens sista drift kroka på någonting riktigt tungt. Efter lite stånk och stön och hela fem bottenrusningar kommer någonting brunt upp från djupen. Flundran kan säkras snyggt med kveitekroken och flundran mäter 183 cm! Efter några snygga bilder med en stolt fångstman märker André denna skönhet och hon får friheten åter.

Sejfisket är riktigt hett för tillfället och mängder med storsejar jagar i ytan speciellt på kvällen. De blir fetare för varje dag som går och de tycks sluka allt från popper och stickbait till jiggar och jerkbaits. Att se hela stim med storsejar hoppa som galna efter din popper det är en pulshöjare det!

Våra gäster är nu på hemresa och vi kan summera ännu grym en vecka i storkveitens rike, Å.

Tight lines!

André Starkenberg, Alexander Lindgren och Martin Bamberg