Veckosummering Risöysundet

Här har ni en sedvanlig veckosummering. Veckan har varit upp och ner, huggrace och bompass, men med ett fantastiskt avslut så ser vi tillbaka på veckan och är nöjda!

Veckan började som skrivet upp och ner. Första turen ut var samma dag som gästerna från butiken Profish i Stockholm anlände, och med några slacka peroder så landades ändå ett bra gäng torskar upp till 10kg.

Veckan har tyvärr varvats av satsningar som inte alltid gick i lås, men efter en seg dag så kom en bra dag, och stundtals har fisket varit riktigt bra!

Återigen Ludvig med sin första Hälleflundra på 100cm!

Veckans WOW-faktor kom givetvis från hårdsatsningen på djuphavsmete som Erik, Jimmy och Mats gjorde ut på äggakanten. Med hundratals meter lina på rullarna, djuphavstackel anpassade efter det mesta och träningsverk som heter duga så lyckades dom landa ett antal otroliga fiskar, 3 nya camp-rekord och 2 nya NSA-rekord. Uer över 9kg, långa närmare 20, och en spännande haj – blåkexa. Blott ansedd som en agntjuv av några, men som det första exemplaret fångat hos Nordic Sea Angling så har det givetvis en grym coolhetsfaktor. Det är daäremot inte den sista vi fångar.

Den enorma kungsfisket som Erik Axner fångade är definitivt veckans mest spektakulära fångst. Vi har fortfarande inte hört om någon större som är tagen från en landbaserad camp i Norge.
Detta var som sagt den första satsningen gjord där. Nu har vi mer kunskap om området än vi någonsin haft, och landas det en närmare 10kg första turen kan vi bara drömma om vad som kan komma upp i framtiden. Kommer vi bräcka 10kg’s-gränsen?

Grannbåten drillade torsk dom med! Plattare vatten får man leta efter

Menmen. Veckan för gästerna fortsatte, och vi avslutade veckan med en långtur till ett relativt outforskat område. Destinationen vi körde till hade enorma mängder betesfisk, och några granna torskar fångades där, men när vi inte kände för stället fortsatte vi söka av områden åt samma håll campen låg, och efter ett tag så hittade i ett område med fullständigt vansinnigt mycket betesfisk. Sejar mellan 0,5-1,5kg flög i ytan jagandes efter småfisk, måsdyk här och var, och havet låg spegelblankt.

Vi fick fiska riktigt lugnt i vattnet för att inte kroka på småfisk hela tiden, och med lugna jiggningar så gavs torsken en chans att hugga, och med en grym snittvikt runt 9kg,m och flera däröver så hade vi kort och gott ett fantastiskt fiske. Storsej kom in o bråkade, och vi fick en skön bonusflundra på exakt 100cm.

Stig Ludvigssen, mannen bakom butiken Profish med en 10+-torsk han med!

Veckan avslutades med en succé, och vi önskar grabbarna från Profish en säker hemresa och på återseénde.

Nu har vi kickstartat en ny vecka, och Joel och Henrik som kom hit tidigt i morse efter en fisketurné igenom Norrland har redan landat en fludnra runt metern. Trots kommande busväder är vi taggade till tusen!

Oven n out

Henric Appelgren