Veckosummering Vesterålen

Liten summering av veckan här på Vesterålen.

Som vi skrev i tidigare nyhet så har vädret och naturen varit på våran sida. Vi har haft ett underbart mix fiske med många olika arter.

Havet har legat som en spegel i princip hela veckan, vilket i sin tur ha låtit oss göra många långturer både ut på djupet och nord väst längs med Vesterålen. På långturerna har spöna bugat sig rejält för alla gäster och stora torskar, feta sejar och magnifika långor har varit vardagsmat. Utöver dessa så har såklart en del hälleflundror blandat sig in i spelet.

Närmare campen, kring Eidsfjorden med omnejd har båda granna torskar, hälleflundror, en och annan storsej samt färgsprakande uer blivit fångade.

Det är med ett leende på läpparna som våra gäster lämnar campen och jag är säker på att jag innom en kort framtid kommer se dem här igen.

Det är få ställen i Norge som med ett så fint läge som detta kan erbjuda ett sådant otroligt artrikt fiske. Fångsterna är många och det blir mest massa siffor så jag väljer att rada upp allt. Bilderna får tala sitt tydliga språk där våra gäster visar upp sina granna fångster. Storsej långa, hälleflundra, torsk, uer, vittling, lubb, makrill och sill har stått på schemat.

Varje tur vi varit ute på djupet så har vi även sett spektalösa naturupplevelser. Har det inte varit vikvalar eller späckhuggare så har det varit stora fiskar eller makalöst fina fåglar.

Nu sittar jag och inväntar gamla och nya ansikten och det skall bli väldigt kul att få visa vad Vesterålen har att erbjuda under ytterligare en vecka.

Vesterålen är ett underbart trevligt ställe som har någonting för alla.

Mvh Tony och Marcus