Ny vecka, Butiksresa och fina fisken i Risöysundet!

Nu har återigen en ny vecka börjat, och det tog blott 3 timmar för gästerna från butiken Profish i Stockholm att ta sig ut på havet i jakt på fisk. Första turen var en mjukare uppvärmning, och det invigdes många nya rullar och spön i sköna torskar och sejar.
Idag så blev det sovmorgon, och det var senare på eftermiddagen som gästerna tog sig ut, men redan vid första samtalet med Stig som äger butiken som har resan, så berättade han snabbt och fina koljor och några flundror strax under metern.
Nu såg jag precis i vårt spårningssystem att hela gänget kört extra långt bort, till några grymt intressanta platser, så vi får se vad kvällsuppdateringen blir!

Något jag verkligen vill uppmärksamma om här i Risöysundet, är att vårt naturliv är extraordinärt! Älg ser vi var vecka, och ofta ifrån våra köksfönster. Och nyligen så låg vi och beskådade ett otroligt rikt fågelliv, där vi var omringade av flera Havsörnar, hundratals Lunnefåglar, Havssulor, tärnor, ja ni som är duktiga på fåglar hade säkert identifierat flera arter därtill. Vi stannade upp båten och kastade oss efter kamerorna, vilket otroligt skådespel det var!

Kommande dagar ser ut att bjuda på fantastiskt väder, Och medans någon står och drillar öring ifrån vår egna brygga så planeras det kvällsgrillning. Tumlarna simmar förbi huset titt som tätt, och det riggas fiskegrejer ute i solen.

Bilerna till denna nyhet tog vi i Onsdags, sista dagen för förra gänget, Och jag vill verkligen tacka den duktiga fotografen Mattias för dom!

Allt är på topp!

over n out

Henric Appelgren