Trägen vinner i Havöysund!

Några dagar sedan senaste nyheten här från Havöysund. Vad har hänt sen senast då?

Bland annat så lyckades Jonas Holmgren i guidebåten kroka fina hälleflundror under den sista driften (uttalat den allra sista) två dagar i följd! 143 och 140 cm. Det gäller att hålla ut ibland.

Utöver detta kom det upp en hel del andra fina fiskar. Hälle på 135 och 151 cm och ett stort gäng därunder i mer lagom matstorlek. Mycket snack om hälleflundra nu men naturligt är väl det då det i dagarna är Scandinavian Halibut Festival här i norr! Tävling och fest kring den mytomspunna hälleflundran.

Torskar, havskatter, koljor, sejar och rödspättor ja många olika sorters fångster blev det under veckan.

Denna vecka började med blandat fiske, vissa båtar gick in för torsk med mycket fin framgång. En del mixade sitt fiske och lyckades knipa både fina torskar samt platta fiskar upp till 140 cm.

Ett gäng båtar åkte igår på långtur och väl där drog det igång fort med mängder med hälleflundror. Fisket segnade till lite men med jämna mellanrum stod spöna böjda. Inga monster men alla båtar lurade fina fiskar!

Med denna nyhet tackar jag för mig för detta år, det har varit riktigt roliga veckor här i Havöysund och det är ju glädjen och energin hos er gäster som gör det lilla extra.

//Jonathan Jansson, Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén